Ma aflu intr-o situatie pe care dv, cei care lucrati in domeniu, cred ca o intalniti in mod frecvent. Sunt o mamica divortata, copilasul avand 2 ani si jumatate .La divort copilul mi-a fost incredintat mie, iar tatal nu a cerut drept de vizitare. Ne-am inteles ca isi poate vedea oricand copilul (care in momentul pronuntarii divortului avea doar o luna). Vizitele tatalui au fost sporadice inca de la inceput. In urma cu o jumatate de an s-a gandit mai bine si a realizat ca, daca tot plateste pensia de intretinere, n-ar fi rau sa aibe si o hotarare judecatoreaca care sa-i dea dreptul la vizita, desi eu nu i-am interzis niciodata sa isi vada copilul. Nu m-am opus hotararii judecatoresti pe care a obtinut-o, dar pe care el nu a respectat-o niciodata. A venit in continuare(conform intelegerii noastre prealabile) sa vada copilul cand avea el timp, in cu totul alte zile decat cele scrise in hotarare. Si….surpriza! Desi si-a vazut copilul cand, unde si cat a vrut el, in momentul in care a aflat ca ma voi casatori peste cateva saptamani, ce credeti ca a facut? A cerut executarea hotararii judecatoresti. Astfel incat m-am trezit cu o somatie din partea executorului sa respect sentinta data in hotarare….si evident cu o suma de platit executorului. Avand in vedere ca el si-a vazut totusi copilul ce pot face ? Cine va plati acea suma executorului? Nu de alta, dar reprezinta suma pe care tatal i-ar datora-o copilului ca pensie de intretinere pe vreo jumatate de an.Ce ma sfatuiti sa fac ?
Vedeti:) ati devenit atenta.
Avocatul care va va reprezenta in proces va putea sa va dea si un raspuns la aceasta problema.Fiecare avocat priveste lucrurile intr-un fel sau altul.Solutile pot fi diferite.
Aveti dreptul la concedii, sunt perfect de acord cu dvs.:)
Si cand spun asta ma gandesc la concedii linistite.:)
De asemenea, avocatul va poate da si alte solutii in aceasta stare a lucrurilor, in functie de unele amanunte...
De exemplu, cand plecati catre locatia nuntii? Cand trebuie sa va intoarceti?
Cand exact, in aceasta perioada, este programul de vizitare?
In functie de astea si de altele... se mai gasesc unele solutii...
Avlil, isi va angaja avocat.
Ceea ce ma surprinde este faptul ca a ajuns in aceasta situatie desi avea un avocat.Cu acelasi avocat va merge si la contestatia la executare ( presupun).
Si eu ii urez bafta si mai ales... concedii linistite:)