avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am depus cerere de punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am depus cerere de punere in posesie

Bunica tatalui meu a detinut un teren, dupa moartea acesteia nu s-a intocmit un certificat de mostenitor. Ulterior o verisoara de a tatalui meu a depus singura cerere de punere in posesie si i s-a eliberat un titlu de proprietate pe numele ei, dupa care aceasta a intabulat terenul. Tatal meu poate sa castige in cazul unui proces?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:38, 30 Martie 2011
Daca nu a formulat cerere in termen, la comisia locala de fond funciar, tatal dvs. nu poate obtine mare lucru pe calea instantei de judecata. Prin formularea cererii de reconstituire a dreptului de proprietate, legea 18/1991 repunea in termenul de acceptare a succesiunii persoanele indreptatite sa solicite aceste terenuri de la autorii lor. Nedepunerea cererii echivala cu neacceptarea mostenirii...
Doar ca o curiozitate...tatal dvs de ce nu a mers la primarie sa faca cerere pentru terenul respectiv???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare teren costin_justina costin_justina Care este cea mai simpla si mai ieftina modalitate de a instraina un teren a carui situatie este urmatoarea:Terenul respectiv este o livada si impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate carllyka carllyka In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)
Restabilirea dreptului de proprietate asupra terenului agricol FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Deși la mai multe întrebări postate de mine, nu am primit nici un răspuns, mai am o speță pe fond funciar, la care poate se apleacă ... (vezi toată discuția)