avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... MASURA 112
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

MASURA 112

Buna ziua! As dori sa imi incerc norocul cu un proiect pe masura 112 dar desi am citi
Ghidul solicitantului am o nelamurire cu privire la arendarea pamantului, asa ca va voi explica:
O persoana "Popescu" detine in proprietate 8ha de pamant , 4ha (din cele 8) le are date in arenda unui anume "Ionescu". Acum domnul "Popescu apare inscris la APIA cu 4ha si domnul "Ionescu" cu 4ha.
Eu ca solicitant al proiectului pe masura 112 as putea lua in arenda cele 4ha de pamant pe care le mai detine domnul "Popecu" chiar daca celelalte 4ha sunt arendate de domnul "Ionescu"?
In conluzie: pentru masura 112 pot arenda pamant de la o persoana care mai are dat in arenda si alta suprafata unei alte persoane??Sper ca ati inteles care este nelamurirea mea si astept raspuns. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 13:59, 30 Martie 2011
Ceea ce nu poti este sa fie subarendatar, dar de ce nu arendatar?. Daca va da in arenda cele 4 Ha direct proprietarul, poti sa acesez fonduri european cu celealte conditiile ale guidului.

Conform art. 21.1 Legea arendarii nr. 16/1994 . -
Cu acordul scris al arendatorului, arendasul poate sa cesioneze contractul de arendare sotului, coparticipant la exploatarea bunurilor agricole, sau descendentilor sai care au implinit varsta majoratului.

Art. 22. - (1) Nu sunt permise oficii de arendasi.
(2) Subarendarea totala sau partiala este interzisa.
(3) Orice act de subarendare este nul.

A sa vad legea intreaga actualizata pana 2008 aici: www.avocatnet.ro/content/art...

Va recomand si acest articol de avocatnet cu legea actualizata si model oficial de contract de arenda. www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda Florentina Mihaela Florentina Mihaela Avem in familie un teren agricol extravilan obtinut prin retrocedare.Cand l-am primit era lucrat de o firma privata, iar patronul firmei doreste sa incheie ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Parintii mei in calitate de proprietari ai unui teren ar dori sa incheie un contract de arenda pentru teren. Persoana careia doresc sa-i arendeze ... (vezi toată discuția)
Infiintare microferma alliens12 alliens12 buna... numele meu este iulian si sunt din botosani..recent am vb cu un prieten si neam hotarat sa incercam sa facem dosar pentru fondusri ... (vezi toată discuția)