avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contractul de creditare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contractul de creditare societate

Buna ziua,
Contractul de creditare societate, se inregistreaza in registrul de casa?
Am nevoie de aceasta informatie din motivul urmator:
- tin contabilitatea primara si uneori este nevoie sa iau bani de la asociat alteori este nevoie sa ii restitui.

Cum procedez? Nu cunosc conturi sau alti termeni contabili. As vrea sa imi explice si mie cineva va rog.

Multumesc mult
:stunned: Pai eu, in baza unui contract de creditare societate, in calitate de asociat si administrator, am adus bani de acasa ca sa pot plati impozitul forfetar. M-am dus la banca unde are firma contul si am depus banii in cont, la provenienta banilor fiind trecut "crediatre societate". Din cont, prin OP, am trimis banii catre bugetul statului. Contabila mea nu a zis nimic de foaie de varsamant sau ca banii trebuie intai sa intre in casa:"> Am doar contractul si hartia de la banca cum ca am depus bani in contul firmei.
Buna seara,

Stimata @ancalacusta dati foaia de varsamant contabilei Dvs. Aceasta trebuie sa taie o chitanta in care va specifica creditare societate si pe care o va inregistra in registrul de casa. Apoi pe baza foii de varsamant va face inregistrarea privitoare la depunerea numerarului in banca.

Inregistrarile contabile sunt urmatoarele:

Incasarea banilor de la Dvs. pe baza chitantei

5311= 455

Depunerea numerarului in banca

581=5311

Inregistrarea extrasului de cont emis de banca in care apare depunerea

5121=581

O seara buna.

Va multumesc, am listat raspunsul dv. Voi incerca maine sa clarific acest aspect.
Daca se poate sa-mi spuneti care este procedura daca creditez societatea mea si banii ii depun direct in casa, urmand apoi sa platesc cu acestia cash darile catre buget sau sa fac o achizitie.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
ancalacusta, utilizator
Exact la fel cum v-am explicat mai sus . Pe baza unui contract de creditare societate ,depuneti banii in casieria societatii,taiati chitanta cu suma creditata . Apoi pe baza dispozitiei de plata ,luati avans din casieria societatii si puteti plati furnizorii sau datoriile societatii catre Bugetul statului. Justificarea cheltuielilor se face pe baza Referatului de justificare si a chitantelor anexate la acesta.

Edit later
Sau doriti sa stiti inregistrarile pentru aceste operatiuni si nu am inteles eu foarte bine sensul mesajului ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Ati inteles foarte bine.
Insa, daca tot veni vorba si daca puteti, dati-mi si inregistrarile, eu listez ceea ce scrieti dv., un contabil intelege mai bine asa, decat ceea ce ii explic eu. Nu vreau sa ii spun eu contabilului ce trebuie facut dar macar ma asigur ca stie despre aceste lucruri:D
Acea justificare a cheltuielilor, pe baza de referat, are un format standard. Ce trebuie sa scriu acolo, in mare?

Alte discuții în legătură

Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)
Solutie privind decontarea facturilor atunci cand nu sunt bani in casa MIHAELAJURGEA MIHAELAJURGEA Cat de gresita este inregistrarea platii facturilor prin inregistrarea 401 = 462 , avand in vedere ca societatea nu dispune de bani in (registrul) casa sau ... (vezi toată discuția)
Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)