avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere spatiu sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere spatiu sediu social

Buna ziua

Am si eu o nelamurire , daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns.
Am o societate care este inregistrata cu sediul social la o adresa X. intrebarea este daca eu pot muta sediul social al firmei la o adresa unde eu sunt proprietar , persoana fizica , si pot incheia un contract de inchiriere pentru sediul social al firmei intre mine si societate ( specific ca eu sunt asociat unic al firmei si administratorul ei)

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Ostafi Daniel Adrian , Consilier juridic 17:40, 30 Martie 2011
se poate incheia un c de inchir., acesta tb inregis la finante si abia ulterior faceti demersurile la orc
Se poate muta sediul social intr-o locuinta al carei proprietar sunteti, insa recomanda un contract de comodat. Daca faceti contract de inchiriere veti fi obligat sa platiti impozit pe venit.

Si contractul de comodat trebuie inregistrat la Administratia Financiara.
Puteti incheia si un contract de comodat (darea dreptului de folosinta in mod gratuit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)
Sediu social AnaisB AnaisB buna ziua, urmeaza sa imi deschid un srl (microintreprindere) si doresc sa pun sediul social la un imobil (casa) care este pe numele socrului meu. 1/ce ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)