avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare firma

As dori sa stiu care sunt demersurile necesare pentru cumpararea unei firme infiintate in anul 2007 , cu activitate din ianurie 2008. Vreau sa stiu ce acte trebuie intocmite, cat ar fi costul acestora si care sunt pasii ce trebuie urmariti.
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Benefit Consult , Consilier juridic 00:36, 13 Iunie 2008
Buna ziua!
Actele care se intocmesc sunt:
1. HAGA + contorul de cuvinte
2. Contract de cesiune parti sociale
3. Act constitutiv actualizat
4. Declaratii pentru noii asociati si administratori ai firmei
5. Daca se schimba si sediul social, contract de comodat/inchiriere pentru noul sediu
6. Specimen de semnatura pentru noul administrator
7. Formularele tipizate ONRC
*pentru pasii de urmat, va rugam sa consultati site-ul nostru, unde este detaliata procedura de lucru pentru cesiuni
*Costul total se ridica la 1250 lei.
Cu stima,
av. Silviu Serban
annyea a scris:
Intotdeauna am considerat ca este mai sigur sa aiba data certa de la avocat

De aici pana la TREBUIE e cale lunga. Pe forum eu plec de la prezumtia ca utilizatorii intreaba tocmai ca sa nu recurga si la avocat, cel putin pentru formalitatile de registru, lucru care mi se pare pe deplin justificat. In conditiile astea, sa ii spui ca un act trebuie sa aiba o anumita forma mi se pare cel putin inselator.
Andreea,eu nu inteleg de ce te legi de detalii. Eu nu i-am zis doamnei sa apeleze la un avocat, doar i-am zis ca poate sa faca si sa depuna si dansa dosarul ONRC. Si, avand in vedere ca, daca nu ai experienta in domeniu, cat de cat, nu poti face un act constitutiv si nici un act de cesiune, in asa fel incat doamnele de la Registru sa nu comenteze. Eu i-am spus cum ar trebui sa faca, dupa parerea mea, si nu cred cam zis nimic gresit. Nici nu am incercat sa o conving sa apeleze la serviciile mele...
Si am vazut multe persoane care isi depuneau sau isi faceau actele singure, stateau la coada cateva ore bune, ca apoi sa plece fara sa depuna dosarul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
Benefit Consult, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)