avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Am o nelamurire. Un SRL cu 3 asociati persoane fizice romane. Capitalul social = 1.000 lei ( 100 parti sociale * 10 lei ).
Asociatul 1 si 2 detin 38 parti sociale.
Asociatul 3 detine 24 parti sociale.
Asociatul 3 se retrage si cedeaza partile sociale: 12 la asoc. 1 si 12 la asoc. 2.
In contractul de cesiune s-a trecut la valoarea cesiunii suma de 3.000 lei, suma care a si fost achitata de cei doi asociati care raman. Rezulta ca cele 24 parti sociale au fost cumparate la valoarea de 125 lei fiecare. Am inteles ca cei 2 asoc. care raman trebuie sa plateasca impozit de 16%. Dar nu stiu la ce suma sa aplic procentul de 16%. Ma puteti ajuta? Multumesc frumos.
M-am lamurit. Inregistrari contabile nu sunt necesare, intrucat este o tranzactie intre persoane fizice, iar calculul: (3.000 - 240)/0.84=3.286 *16% = 526 este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Vanzare societate levelfinancial levelfinancial Vreau sa cumpar o SRL cu doi asociati. Societatea are capital social 200 lei; mijloace fixe in val. de 500000 lei. Pretul pe care il cer cei doi asociati ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale sub valoarea nominala Georgelius Georgelius Buna ziua, Aveti idee daca exista vreo interdictie legala privind cesiunea unor parti sociale la un pret sub valoarea lor nominala? Nu se modifica nimic in ... (vezi toată discuția)