avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru lipsa autorizatiei de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru lipsa autorizatiei de constructie

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am construit la un magazin o firma luminoasa si aveam doar certificat de urbanism, aveam actele depuse la primarie si platita taxa pentru autorizatie de constructie si totusi am fost amendat. Mai mentionez ca am si autorizatie de functionare de la primarie cu program de functionare.In procesul verbal de contraventie imi spune ca sunt sanctionat ca am facut reclama in lunile noviembrie decembrie si ma sanctioneaza in martie.Ce sa fac sa contest procesul verbal?
Va rog un raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
DANI70, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:02, 9 August 2011
contesta procesul verba.
Actiunea nu te costa nimic , este scutita de taxa de timbru. daca crezi ca exista posibilitatea sa pierzi si legiuitorul ti-a dat posibilitatea sa platesti jumate din amenda in 48 ore, plateste amenda dar nu trimite chianta de plata , nu confirma in nici un fel plata. daca castigi o sa iti recuperezi banii pe amenda, daca pierzi ramai cu amenda achitata. Succes
Asa am sa fac dar cum sa ma sanctioneze in martie pentru ceva ce spun ei ca am facut in noiembrie decembrie.
OG nr. 2/2001 privind regismul juridic al contraventiilor
Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie în termen de 6 luni de la data savârsirii faptei.
Adica inlauntrul termenului de 6 luni ... se poate intampla orice :O
termenul de prescriptie este de 2 ani conform legii 50/1991
DANI70 a scris:

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am construit la un magazin o firma luminoasa si aveam doar certificat de urbanism, aveam actele depuse la primarie si platita taxa pentru autorizatie de constructie si totusi am fost amendat. ...

Normal ca ati fost amendat, pentru ca va lipsea documentul principal, si anume autorizatia de constructie! Conform legii 50/1991, puteti fi amendat oricand inauntrul unui termen de 2 ani de la data construirii fara autorizatie, asa ca, parerea mea, chiar daca contestati amenda in instanta veti pierde cu brio. Certificatul de urbanism este act de informare si, conform legii 50/1991, nu tine loc de AC, iar autorizatia de functionare este pentru magazin, nu are treaba cu firma luminoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal de constatare a contraventiei ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, am primit prin posta (29.01.2011, conform stampilei oficiului postal) un proces verbal de constatare a contraventiei, facut pe lipsa unei ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie. georgerobert georgerobert Buna seara, Am nevoie de un sfat. Locuiesc la casa. Acum 4 ani am avut doua holuri legate cu o usa (la jumatatea zidului). Am scos usa si s-a daramat ... (vezi toată discuția)