Buna ziua! Numele meu e Camelia si am un baietel care pe 3 iulie 2011 implineste 2 ani si se termina concediul de crestere, insa acum sint din nou insarcinata si ar urma sa nasc aproximativ pe 16 august 2011. Am auzit ca in conformitate cu noul cod al muncii angajatorul nu mai este obligat sa tina angajate femei insarcinate, decit daca vrea, asa este? inca nu am anuntat la firma ca sint din nou insarcinata de teama sa nu imi desfaca contractul de munca pe 3 iulie cind mi se termina concediul de crestere al primului copil. Sint obligata sa ii anunt din timp ca sint din nou gravida? sau pot sa ma prezint pe 3 iulie cu cererea de reluare a activitatii (ori de suspendare a concediului de crestere) si cu concediul prenatal? pt a avea continuitate pina pe 16 august cind nasc??? imi pot crea probleme, au cum sa ma dea afara?
ce anume s-a modificat in noul cod cu privire la femeile gravide, concedii de crestere, etc?? in ce lege si articol sa caut?
astept cu disperare un raspuns de la cei care ma pot lamuri.
va multumesc.
o zi buna, camelia
1. CCC este reglementat de OUG 111/2010, nu de Codul muncii.
2. Modificarile aduse Codului muncii nu au fost publicate in M.O. dar ele nu cuprind modifcarile pe care le precizati dvs. Se mentine prevederea legala prin care CIM este suspendat pe perioada concediilor medicale, de maternitate si pentru CCC si in aceste perioade nu puteti fi concediata.
3. Conform OUG 96/2006 dvs. anuntati pe angajator, printr-o scrisoare (la care anexati adeverinta de la medic) ca sunteti gravida si restul este problema lui.
4. Dvs. trebuie sa reluati activitatea pe data de 4 iulie data la care duceti scrisoarea ca sunteti gravida si ,eventual, cu certificat medical sau de maternitate.