avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de 2 ore se ia in calcul la vechime?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de 2 ore se ia in calcul la vechime?

Buna ziua

M-am angajat in anul2010 in luna mai la o firma am lucrat pana in septembrie program normal 8ore,din septembrie mi-a redus programul la 2 ore pe zi!
Vreau sa stiu daca aceste luni in care am lucrat 2 ore se iau in calcul la vechime?Este legal ce a facut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 31 Martie 2011
Da, se ia in calcul, dar fireste ca in mod proportional: ati lucrat 2 ore pe zi cand norma intreaga este de 8 ore, deci se va considera ca 4 zile in care aveti cate 2 ore echivaleaza cu o zi de vechime pentru o norma de 8 ore- sper ca m-am exprimat corect.
Insa reducerea normei de lucru trebuia sa se faca in urma acordului partilor, trebuia ca si dvs sa fiti de acord si sa semnati un act aditional in aceest sens. Daca ati semnat acel act aditional si ati lucrat efectiv doar 2 ore pe zi totul este legal .
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
aianaa, utilizator
Perioada cat ati lucrat cu 2 ore pe zi este perioada integrala de cotizare pentru pensie si sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca de 2 h/zi BebeA BebeA Buna ziua, Sunt intr-o mare dilema, poate reuseste cineva cu experienta in domeniu sa ma lamureasca.... Am stat 2 ani acasa cu piticul in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical se plateste conform contractului individual de munca sau actului aditional din luna respectiva? bibi-miha bibi-miha Buna ziua! Sunt angajata cu un contract individual de munca pe 4 ore pe perioada nederminata....in luna noiembrie am semnat un act aditional pentru 8 ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca echivalata in urma concediului de crestere a copilului dupa un contract de munca de 4 ore macri23 macri23 Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului 4 ani fara intrerupere (2 nasteri la interval de 2 ani). Inainte de a intra in concediu, aveam contract ... (vezi toată discuția)