avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale - penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale - penal

exista cumva o oarecare limita de acordare a daunelor morale? sau cere fiecare cat vrea?
de exemplu m-i sa cerut pentru accident rutier cu vatamare din culpa suma de 1 miliard 800, si instanta a stabillit despagubiri in valoare de 60 milioane vechi. la apel sa majorat la 500 milioane lei vechi. acum am bagat recurs pentru a face sa scada acesta suma . e posibil sa scada sau sa cresca ? si daca oricum indiferent de suma nu am bani ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: sandel1 , utilizator 15:44, 8 Septembrie 2008
Daca victima si-a pierdut un organ sau simt sau infirmitate permanenta fizica etc, nu este o suma foarte mare.
Am mai vazut.
In rest sunt de acord cu tine.

avTodincaVeronica a scris:

NU exista vreo prevedere legala care sa limiteze in sus, sau in jos cuantum-ul daunelor morale.
500 mil. mi se pare o suma foarte mare pentru vatamre din culpa.
Daca ati declarat recurs, nu aveti cum sa va agravati situatia in propria cale de atac. deci la mai mult de 500 mil. nu puteti fi obligat.

Daca refuzati sa platiti, se va face popriere pe salar, apoi se poate trece la executarea silita a bunurilor.

Insatanta de judecata stabileste cuantumul daunelor in functie de anumite criterii.
In recus se poate intampla si sa scada si sa creasca daunele ( daca declara si cealalta parte recurs).
Executarea silita daca are pe ce sa va execute.Daca nu va astepta pana are pe ce sa va execute.
nu are cum sa-si agraveze situatia in calea de atac. e bine ca ati facut recurs.
Buna ziua!
Nu exista o limita prestabilita a daunelor morale.
Ramane la libera apreciere a completului de judecata care solutioneaza cazul.
Cu stima,
av. Silviu Serban
din punctul dvs de vedere asigurarea Carte Verde este valabila si va trebui sa acopere daunele in limitele prevazute de legislatia statului pe teritoriul căruia s-a produs accidentul.
Daunele morale si materiale vor fi suportate de asigurator, până la concurenta limitei maxime de despăgubire prevăzută de normele RCA in vigoare la data producerii accidentului .

Alte discuții în legătură

Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Accident de masina atena12 atena12 Buna ziua,In urma cu 1 an si 7 luni am accidentat pe cineva cu masina pe trecerea de pietoni.Am ajuns la spital si in urma tomogralufui si a altor analize s a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporata din culpa PamPac PamPac o sa incerc sa sintetizez pe scurt cele intamplate: tatal meu conducea un autoturism, a depasit o masina care era parcata jumatate pe trotuar (a trecut cu 40 ... (vezi toată discuția)