avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit tranzactii imobiliare taxe si impozite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

tranzactii imobiliare taxe si impozite

:) Buna ziua am si eu o mica--mareee intrebare sis per sa gasesc raspuns aici.
Eu , persoana juridica, detin un imobil ( un apartament) pe care vreau sa il vand. Ma intereseaza care sunt taxele, impozitele si cota TVA aplicabila in cazul vanzarii catre o alta persoana juridica sau catre o persoana fizica. Ideal ar fi daca mi-ati putea si legislativ unde pot gasi raspunsurile .....
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:12, 1 Aprilie 2011
16% impozit pe profit si tva 24% eventual ( tva-ul depinde de tipul de imobil : vechi sau nou ) indiferent cui vindeti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare societate e_florin e_florin Buna ziua, Vreau sa vand o societate cu toate bunurile aflate in proprietate(cladiri,terenuri) Doresc sa aflu ce taxe catre stat am de platit la suma cu ... (vezi toată discuția)
Varianta cea mai bune e...? zimbrul68 zimbrul68 Intentionez sa-mi deschid un mic magazinas. Nu am inca firma si nu stiu ce tip de persoana juridica sa aleg. Am inteles ca cele mai uzitate sunt PFA, Asoc. ... (vezi toată discuția)
Plata tva intre persoane fizice la vanzare imobil vechi danutzzam danutzzam Buna seara, intentionez sa vand casa parintilor mei si ma intereseaza daca, in calitate de vanzator trebuie sa platesc tva de 24% in momentul vanzarii. Am ... (vezi toată discuția)