avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

am depus o marturie in fata instantei , ( Înregistrat în data de: 01.11.2010
Obiect dosar: infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)
Materia juridicã: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: L. M : Inculpat

CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Recurs 30/03/2011 L. M

Pagina 1


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
14/12/2010 Amână cauza
Solutie: Faţă d elipsa procedurii de citare cu inculpatul L.M.
25/01/2011 Amână cauza
Solutie: În vederea administrării probatoriului.
22/02/2011 Amână cauza
Solutie: Pentru administrarea probei testimoniale.
22/03/2011 Amână cauza
Solutie: Amână pronunţarea la data de 29.03.2011.
29/03/2011 Condamnare
Solutie: Condamnă pe inc. LM la 8 luni închisoare. În baza art.81 C,penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni.



) , si marturia mea din moment ce prietenului i s-a dat solutia asta dintre parantezele de mai sus , a fost considerata mincinoasa ?
acum neaparat ma cerceteaza si pe mine pentru marturie mincinoasa ?
va rog mult , ajutati-ma cu un raspuns . multumesc anticipat . ( si daca raspunsul nu e de bine pentru mine , ce pot sa mai fac in faza asta a cauzei ? ) mutumesc inca o data !
Cel mai recent răspuns: ionstefanalex , utilizator 20:46, 1 Aprilie 2011
Fata de persoana dvs. a zis procuroarea ca se sesizeaza din oficiu in ceea ce priveste marturia mincinoasa?
Atunci veti fi cercetat penal. Probabil exista diferente intre declaratia data in faza de urmarire penala si cea din instanta.

Am vazut astfel de cazuri in instanta.
Marturia mincinoasa art. 260 Cp incadrare 1- 5 ani, " fapta martorului care intr-o cauza face afirmatii mincinoase, ORI NU SPUNE TOT CE STIE PRIVITOR LA IMPREJURARILE ESENTIALE ASUPRA CARORA A FOST INTREBAT"
Ideea este urmatoarea, in cfm cu alin 3 " daca retragerea marturiei a intervenit in cauzele in care s-a pronuntat o hotarare sau dupa ce s-a dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art. 76, insemnad aplicara circumstantelor atenuante, respectiv efectele acestora, pe alin 1 lit d) pedeapsa se va cobora sub acest minim .
Diferenta intre marturii date in cursul urmaririi penale si eventual marturiile date in timpul derularii procesului in care respectivele marturii nu mai sunt sustinute sau eventual difera se poate dispune anchetarea in cfm cu art 260 respectiv marturia mincinoasa. Incercati sa rememorati sirul evenimentului, sa va puneti ordine in ganduri si sa va aduceti aminte unde anume a-ti gresit si sa reveniti asupra declratiilor in cfm cu art. 73 Cpp si sa faceti completarri, rectificari si/sau precizari cu privire la detaliile omise sau consemnate in mod eronat. Daca nu este posibil retrageti-va depozitiilr deoarece pe baza acestora se poate stabili in mod eronat situatia de fapt
am dat declaratie doar in fata instantei .
In mod legal,procurorul de sedinta se poate sesiza din oficiu pentru aceste aspecte referitoare la marturia mincinoasa.
Deocamdata nu ati fost citata la parchet,iar daca veti fi citata,nu inseamna neaparat ca sunteti si vinovata,ci doar ca se intreprind cercetari pe aspectele prev.de art.260 c.pen.
Sarcina probatiunii,ca in orice astfel de situatie,apartine organelor de urmarire penala,situatie in care dvs va trebui sa va aparati,in sensul ca nu sunteti vinovata de fapta care vi se imputa.
Recomanadarea ar fi,in functie de situatia dvs materiala,daca veti fi citata pentru cercetari sa apelati la ajutorul specializat al unui avocat.
multumesc mult mult mult mult mult mult mult mult de tot , nu prea ma pricep cu cercetarea penala , si tocmai d-asta nu stiam ce sa fac :| sper sa fie bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa Ovidiu Mihai Ovidiu Mihai Salut am si o speta. Un individ a fost trimis in judecata pentru violare de domiciliu art. 192 al 1, 2 CPP. Martorii audiati, p vat. au spus la politie ca l-au ... (vezi toată discuția)
Paratul minte flodin47 flodin47 Daca paratul minte in proces si se dovedeste acest lucru de ce pedeapsa este pasibl, Multumesc (vezi toată discuția)