avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... NEDEPUNERE BILANT 2008 LA ORC - DIZOLVARE?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

NEDEPUNERE BILANT 2008 LA ORC - DIZOLVARE?

Problema mea se refera la faptul ca nu am depus bilantul pentru o societate la termen, ne-a venit de la Tribunal citatie cu termen pe 22 noiembrie, data postei acestei citatii fiind 3 noiembrie.Citatia era insotita de chemarea in judecata de la ORC in care exista un paragraf ce se referea la faptul ca daca situatia financiara este depusa la ORC inainte de termenul din citatie chemarea lor in judecata ramane fara obiect.Noi am depus bilantul imediat, in data de 4 noiembrie, insa nu ne-am gandit sa depunem o copie a dovezii si la tribunal si nici nu ne-am prezentat la acea data, gandindu-ne ca este de ajuns sa depunem bilantul.Intre timp ne-a venit decizia de dizolvare, pe care tot asa nu am bagat-o in seama; asa ca au trecut cele 30 zile in care mai puteam face ceva.Acum , in martie am verificat societatea la ORC si apare inca in functiune dar cu hotarare de dizolvare.Ca urmare am depus o cerere de recurs la Tribunal in care am explicat motivele si la care am anexat si o copie dupa dovada.De la dvs. de pe forum am citit ca aceasta cerere nu are valabilitate fara plata unor taxe si achizitionarea unui timbru.Ce pot sa fac in situatia data, deoarece la tribunal nu mi s-a spus de necesitatea platii, inregistrandu-mi doar cererea de recurs.Cei de la Curtea de Apel o vor lua in considerare? Pot sa ma duc acum sa platesc?Am vreo sansa sa nu se dizolve societatea?Mentionez ca societatea este curata, fara datorii dar cu leasing-uri in curs.Nu stiu incotro sa ma mai duc si ce sa mai fac pentru a rezolva situatia.Cei de la ORC nu trebuia sa le comunice celor de la tribunal ca eu am depus bilantul?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:33, 1 Aprilie 2011
Depuneti taxa judiciara de timbru in valoare de 19,5 ron si un timbru judiciar de 0,30 bani la Curtea de Apel, la dosarul cauzei sau va prezentati la termenul indicat pe citatie in instanta si le depuneti atunci. Ideal era sa anuntati oficiul juridic de la registru cand ati depus situatia financiara pe 2008 sa faca o cerere de renuntare la judecata conform cererii introductive. Parerea mea este ca nu veti avea probleme daca taxa ajunge la dosar si recursul a fost bine intocmit, dar n-ar strica sa va reprezinte un avocat.
Va multumesc pentru raspuns si incurajare.Aveti cumva cunostinta daca acum ma duc la ORC Ilfov la oficiul juridic pentru a-i ruga sa faca cerere de renuntare ma pot ajuta sau acum nu mai este treaba lor? La ce termen spuneti dvs. sa ma prezint pentru ca momentan nu am nici o citatie in afara de prima careia i-a trecut termenul.Ce intelegeti prin recurs bine intocmit, am respectat un model luat dupa internet , in plus am explicat situatia si am anexat dovada de depunere bilant si copie dupa chemarea in judecata unde se mentioneaza ca daca depunem bilantul cererea ramane fara obiect. Am contactat cativa avocati dar mi s-a spus ca nu mai am sanse si ca nu se baga, imi tot spuneau ca este o sentina definitiva si irevocabila dar eu am verificat si nu scrie nicaieri asa ceva pe hotarare( ca ar fi definitiva); societatea apare la Orc in functiune si cu o hotarare judiciara de dizolvare cf.art.237 din Legea nr. 31/1990, dar nu scrie ca ar fi definitiva si irevocabila.Cum as putea afla daca a fost publicata in Monitorul Oficial si daca ma mai incadrez in aceste 30 zile de la publicare?
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
oanamitica, utilizator
Am vazut nu un caz ci permiteti-mi sa afirm zeci de cazuri in care s-au dat solutii favorabile in recurs pentru aceasta problema. Daca doriti pot sa va recomand o persoana competenta in zona dvs. care v-ar putea ajuta. Cei de la registru ar putea doar sa faca o intampinare favorabila la recursul formulat de dvs.
Chiar va rog sa-mi recomandati pe cineva, noi suntem Bucuresti zona Dristor.
.Adresa mea de mail este oanamitica@yahoo.com.Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
oanamitica, utilizator
Am trimis pe mesaj privat. Confirmati-mi primirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma nicolaus nicolaus Am o problema , in ianuarie am observat pe portalul trbunalului ca firma mea este in dizolvare ceruta de ORC! Am fost si m-am interesat de ce si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)
Nu am depus situatiile financiare anuale Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)