avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata - cumul cu venit salarial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata - cumul cu venit salarial

Din L. 263/2010, din normele de aplicare, dar si din subiectele dezbatute in forum, inteleg ca nu este permis cumulul pensiei anticipate sau anticipate partiale cu alte venituri salariale. Acest lucru este valabil si pentru pensiile din aceste categorii aflate in plata la intrarea in vigoare a legii ? Din cate stiu p.a si p.a.p. au fost transformate prin L. 263 in pensii pentru limita de varsta. Care ar fi diferentele aplicarii acestor prevederi intre angajatii bugetari si cei din domeniul privat ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:55, 1 Aprilie 2011
NELU1949 a scris:
Din L. 263/2010, din normele de aplicare, dar si din subiectele dezbatute in forum, inteleg ca nu este permis cumulul pensiei anticipate sau anticipate partiale cu alte venituri salariale. Acest lucru este valabil si pentru pensiile din aceste categorii aflate in plata la intrarea in vigoare a legii ?

Bineinteles, de ce n-ar fi valabile? Legiuitorul nu a exceptat pe nimeni.

NELU1949 a scris:
Din cate stiu p.a si p.a.p. au fost transformate prin L. 263 in pensii pentru limita de varsta.

Nu exista nicio prevedere in acest sens in Legea nr. 263/2010.

NELU1949 a scris:
Care ar fi diferentele aplicarii acestor prevederi intre angajatii bugetari si cei din domeniul privat ?

Nu exista diferente, intrucat nu exista prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul legal la munca al pensionarilor din sistem militar este afectat de noua legislatie a pensiilor? care pensionari se pot angaja? Ionel Popa Ionel Popa Noua Lege a pensiilor la art.114, 118 si altele restrange dreptul legal la munca al unor categorii de pensionari. Nu este normala o astfel de ingradire dar ... (vezi toată discuția)
Activitati permise dupa pensionarea anticipata partiala ORIONIMPEX ORIONIMPEX De curand a aparut un comentariu ,destul de pertinent pe tema asta,semnat de un distins avocat ,conform celebrei legi 236 din 2010. Ce se intampla cu o ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege 142/2016 valibag valibag Buna ziua, Asteptam din partea dvs. ca raspunsul referitor la aplicarea acestei legi sa fie unul pozitiv pentru toti pensionarii in plata cu argumente solide ... (vezi toată discuția)