masina mea mercedes vito aflat in curtea proprie a fost avariata de un copil minor 14 ani ,care intentinat a lut masina la tinta cu bucati de gheata .in urma loviturilor cu gheata s-a creat o paguba de 1000 de ron am luat factura proforma( pentru masca si geamul de far spart ),de la auto mercedes tiriac .mentionez ca am depus plingere la politie ,dar politistul care a anchetat plingerea m-ia comunicat ca intradevar ,martorii au confirmat ,tatal copilului a recunoscut fapta dar nu-mi da nici un ban pentru ca nu are.va multunesc pentru raspuns.
1.Aveti doua posibilitati sa va constituiti parte civila in plangerea pentru distrugere formulata impotriva minorului,iar tatal va raspunde pentru prejudiciul cauzat de minor in caz ca dosarul va fi inaintat instanta si va fi pronuntata o sentinta judecatoreasca.
2.Aveti posibilitatea de a formula o actiune civila in pretentii impotriva parintelui,in calitate de reprezentant legal al minorului,pe care o veti timbra la valoarea pretentiilor emise si va trebui dovedita cu probatorii cu acte,interogatoriu,martori,expertiza de evaluare a pagubei.
In ambele situatii problema este daca parintele minorului este solvabil si poate fi executat silit pe bunurile pe care le detine sau/si pe veniturile sale,daca presteaza vreo munca in mod legal.
Denunt calomnios!
robert900
Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)