Daca nasc in Spania si copilul va purta numele meu,as vrea sa stiu in Romania pentru recunoasterea copilului de catre tata si pentru a-i face certificatul de nastere,care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si ce taxe trebuie sa platesc,cat m-ar costa totul.Nu sunt lamurita pt ca mi s-au spus mai multe variante.Multumesc.
Din cate stiu eu poti sa il treci direct pe numele tatalui.Dupa ce nasti si iti da o adeverinta de la spital,cu acea adeverinta trebuie sa mergi la consulatul sau ambasada romaniei si iti poate elibera direct certificat de nastere romanesc si aici nu mai ai nevoie.Orice consulat din alta tari are rol de toate institutiile din tara.Treaba lor e sa ajute romanii din alte tari.MERGI MAI INTAI LA CEL MAI APROPIAT CONSULAT SI SPUNE-LE,IAR EI TREBUIE SA FACA COMANDA DE CERTIFICATE DE NASTERE ROMANESTI.AM TRECUT SI EU PRIN ASTA IN GRECIA SI S-A PUTUT.
Nu cred ca se poate sa treci tu pe cine vrei la rubrica tata , doar daca esti casatorita se poate .Daca nu , vei face proces de stabilirea paternitatii dar trebuie sa vii cu copilul la expertiza.