avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

mi-am instiintat seful(patronul) verbal ca doresc sa plec din firma acum doua zile si ca sunt deacord sa mai raman 15 zile cu preaziv, iar astazi m-a pus sa semnez o cerere de demisie din motive personale pe care sa specific "fara preaviz". Mentionez ca am contract pe durata nedeterminata si nu inteleg de ce el vrea fara preaviz pentru ca din ce am citit in codul muncii asta inseamna ca "angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile prevazute in CIM". Poate cineva sa ma lamureasca de ce el ca angajator doreste asta? multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 31 Martie 2011
Art.79 alin.7 C.mun. - Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Prin urmare, angajatorul poate renunta la preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei anca.manole anca.manole Buna tuturor. As vrea parerea vostra cu privire la preaviz in cazul demisiei. Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu preaviz in caz ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre demisie reltih reltih daca imi dau demisia cu preaviz de 15 zile calendaristice, poate patronul sa-mi spuna ( impuna) ca nu este nevoie de preaviz ? stiu ca suna ciudat dar eu am ... (vezi toată discuția)