Am o mare problema: am un credit unde am restante la plata ratelor si am fost contactata de catre o firma de avocatura care se ocupa cu recuperarea debitelor acelei banci. Avocatul respectiv mi-a spus ca in cazul in care nu are ce recupera de la mine se poate indrepta impotriva parintilor care sunt rude de gradul I si ca in baza unei legi, a carui nr. nu mi l-a dat, poate sa-i execute pe ei.
Acest avocat l-au contactat si pe tatal meu si i-a spus acelasi lucru.
Exista o asemenea prevedere in legislatia romaneasca? Se poate intampla asa ceva?
Si ce posibilitate exista sa se afle de un apartament proprietate personala in cazul in care nu am ipotecat acest apartament, adresa de pe CI este alta, iar in momentul in care am solicitat creditul la banca am declarat ca adresa pe cea a parintilor, fapt adevarat la acea vreme?
Astept raspuns.
Impotriva averii parintilor nu se poate indrepta decat in cazul in care parintii sunt girantii acelui credit.
Insa, daca dvs. aveti un imobil achizitionat intre timp, informatii se pot obtine f. usor , prin executor, de la finante ( platiti impozit pe acel imobil) si de la Carte Funciara ( daca l-ati intabulat).
Multumec pentru ajutor.
Parintii nu sunt giranti pt. acel credit. Sa inteleg deci, ca nu se va putea prezenta executorul la ei la usa.
In legatura cu imobilul proprietatea mea credeti ca daca l-asi instraina ar fi o solutie? In acel imobil locuiesc bunicii mei, de fapt e al lor, numai ca in momentul in care au decis sa se mute de la ca la apartament au horatat ca actele sa le faca pe numele meu direct, pt. ca oricum intentionau sa mi-l lase mie. Daca l-asi instraina surorii mele ar putea sa afle acest lucru ( ca vanzarea - cumpararea e fictiva)?
Nu are ce sa le faca parintilor dvs daca ei nu sunt giranti ai acelui credit, insa daca aveti proprietati ei se vor trece la executarea silita a acestora.
Este posibil sa afle despre vanzarea pe care vreti s-o faceti.
Executarea unui credit
tusu
Buna ziua,
este foarte posibil sa fiu nevoit sa returnez niste bani unei companii.
nu am proprietati si nici venituri.
in schimb, in urma cu cativa ani, am ... (vezi toată discuția)