Va rog sa ma iertati ca insist pe aceeasi tema,dar am nevoie urgent de un raspuns. Concret: In anul 1981,am achizitionat de la ICVL,un apartament cu trei camere,tatal meu fiind garant platitor la CEC. Exact a doua zi dupa semnarea contractului de catre tatal meu,m-am casatorit. DECI nu se pune problema ca tatal meu MI-A PLATIT CA SI GARANT,locuinta propietate personala singura locuind in aceasta,caci a facut acest demers,tocmai in ideea ca lunar,ii vom plati,eu si sotul meu,rata aferenta catre CEC, ceea ce s-a si intamplat. Contractul era pe 20 de ani.
Dupa doi ani de zile,ratele de la ICVL marindu-se considerabil,am beneficiat de oportunitatea de a renunta la calitatea de propietar,trecand apartamentul in propietatea statului,absolut toate ratele platite pana atunci,de catre ambii platitori,eu la ICVL si tatal meu la CEC,FIIND RETURNATE.
In anul 1990,am divortat de sotul meu,apartamentul fiind partajat .
De-abia in anul 1995,eu si fostul sot am cumparat de la stat acelasi apartament pe care cu 12 ani in urma il vandusem statului.
La procesul de partaj succesoral,sora mea a declarat ca tatal meu mi-a achitat aproape integral acest apartament,intre anii 1981-1983,vrand ca "donatia"sa fie scazuta din drepturile de mostenire. Problema este cu atat mai ilara,cu cat a depus la dosar o dovada ca tatalui meu i-a fost retinuta timp de doi ani o suma de bani fara sa aiba detalii despre ce anume a generat aceasta poprire din salariu,iar ca document , actul de cumparare al casei din anul 1995,in care eu si fostul meu sot cumparam aceasta casa! Pot dovedi cu acte,ca tatal meu si-a primit asa zisa donatie inapoi,ba mai mult ca aceasta nu a reprezentat nici 3% din costul total al casei de la vremea respectiva,dar m-am izbit la ICRAL-UL din Piata Rosetti,de un refuz categoric de a mi se da un act din arhiva de 30 de ani,fara cerere legala de la tribunal.
Intrebare:(si va implor nu ma intrebati daca am avocat!!,ca am) Ce pot face ca in decurs de o saptamana,sa intru in posesia acestor acte?
incercati sa obtineti o audienta la directorul acestei institutii si sa obtineti acel act rapid. daca nu reusiti singura optiune ar fi sa dati in judecata institutia pt a fi obligata sa va elibereze acel act.