avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Transfer penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Transfer penitenciar

Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost informata ca este posibil ca apoi sa fie transferat la alt penitenciar in alt oras,desi el si-ar dori sa execute tot in judetul din care este.Am inteles ca de la Bucuresti vine hotararea si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa fie mutat tot in judet,nu in alta parte.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:45, 24 Noiembrie 2011
deci eu din punct de vedere legal nu am ce sa fac ? numai el poate solicita transferul?
Va puteti adresa in calitate de sora,dovedind cu acte aceasta calitate,cu un memoriu catre Administratia Nationala a Penitenciarelor Bucuresti,str.Maria Ghiculeasa,sectorul 2
puteti face si dvs cerere insa aceasta o sa ii fie prezentata si fratelui si apoi isi va urma cursul ,adica va fi analizata de comisia din cadrul locului de detinere si apoi va fi inaintata administratiei nationale cu aviz.
va spuneam care ar fi varianta mai scurta.
cea mai scurta varianta ar fi sa i se faca o afacere judiciara la o instanta din apropierea domiciliului.
multumesc mult , am trimis cerere ata la anp cat si la tulcea , a facut si el cerere si afacere , acum asteptam sa vedem efectul :) !! cheers
Deci iti executi pedeapsa conform faptelor tale ...? Daca ai comis o infractiune minora este pus in penitenciar langa infractori ca tine? Adica un hot de hamburgeri din fast-food /sau din magazin second-hand nu va fi in aceeasi celula cu unul pentru omor sau trafic de droguri/ persoane...sau cum e?? Multumesc...

Alte discuții în legătură

Mutarea dintr-un penitenciar in altul melinaR melinaR Buna seara am si eu citeva intrbari legate de mutarea unui detinut in alt penitenciar .Nepotul meu e inchis la giurgiu si familia locuieste la 136km departare ... (vezi toată discuția)
Transferare la alt penitenciar paula_rodica paula_rodica Buna seara! Sotul meu este inchis in penitenciarul Baia-Mare cu o pedeapsa de 2 ani,iar el are domiciliu la cluj-napoca,cum se poate transfera la ... (vezi toată discuția)
Transfer detinut vdeny vdeny buna ziua, in august sotul a facut o cerere de transfer cand era detinut intr-un penitenciar, din Romania. Dupa o saptamana el a fost transferat catre un alt ... (vezi toată discuția)