avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Transfer penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Transfer penitenciar

Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost informata ca este posibil ca apoi sa fie transferat la alt penitenciar in alt oras,desi el si-ar dori sa execute tot in judetul din care este.Am inteles ca de la Bucuresti vine hotararea si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa fie mutat tot in judet,nu in alta parte.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:45, 24 Noiembrie 2011
Cea mai simpla varianta de transfer: afaceri judiciare.
afaceri judiciare? nu stiu daca inteleg ce vreti sa spuneti... ar trebui sa investim in asta??:ban::-/ oamenii simpli nu sunt luati in seama. unii sunt inchisi pentru ca au furat o gaina sa aiba ce da copiilor sa manance si altii sunt liberi desi au furat vieti... nu vreau sa judec pe nimeni. nu inteleg insa de ce nu mi se spune clar ce trebuie sa fac ca sa imi pot rezolva problema...
cererea o sa ajunga la anp dupa care va fi trimisa la penitenciarul unde este incarcerata persoana pentru care va agitati,i se va cere persoanei sa-si insuseasca sau nu cererea iar in cazul in care isi insuseste cererea aceasta va fi analizata in prima sedinta a comisiei pentru individualizare ,o va aviza favorabil sau nu dupa care va fi inaintata la anp pentru a lua o decizie.
bineinteles ca si dvs veti primi raspuns.
referitor la afaceri judiciare asta presupune sa il dati in judecata pe respectivul pentru divort de exemplu pentru care se achita doar o taxa de 39 lei si un timbru judiciar iar la primul termen dupa ce respectivul va fi adus la penitenciarul ce deserveste instanta unde ati inaintat cererea ,va retrageti acea cerere.
atentie insa ce afacere judiciar ii faceti ca nu cumva sa nu luati in calcul competenta de solutionare .
succes
multumesc. el este cumnatul meu. cu ce as putea sa-l dau in judecata? ca de divort nu poate fi vb. si la ce sa am grija cand ati spus ca nu cumva sa nu iau in calcul competenta de solutionare? multumesc!
o sa va trimit pe privat cand mai intru ca acum ma grabesc.
cumnatul dvs sigur ca stie ce afacere sa-si faca pentru ca detinutii vorbesc intre ei si marea majoritate vor sa-si faca astfel de afaceri.
ceva civil oricum sau ca martor in vreun proces care e deja pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea dintr-un penitenciar in altul melinaR melinaR Buna seara am si eu citeva intrbari legate de mutarea unui detinut in alt penitenciar .Nepotul meu e inchis la giurgiu si familia locuieste la 136km departare ... (vezi toată discuția)
Regimul semideschis itztu itztu Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te ... (vezi toată discuția)
Transferare la alt penitenciar paula_rodica paula_rodica Buna seara! Sotul meu este inchis in penitenciarul Baia-Mare cu o pedeapsa de 2 ani,iar el are domiciliu la cluj-napoca,cum se poate transfera la ... (vezi toată discuția)