avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita, injurata, amenintata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita, injurata, amenintata

buna.am sa scriu scurt ca am vazut ca asa se practica pe aici.am fost lovita injurata si amenintata de catre un individ pe care il cunosc in fata usii lui pe scara de bloc.am depus plangere la Politie, investigatiile medicale si am fost si la IML, sunt in asteptarea rezultatelor care ies in 20 de zile.am ramas cu cateva vanatai si dureri insa nu am necesitat spitalizare.m-a amenintat si mi-e cam teama sa ies din casa pt ca stie unde stau, mentionez ca stau singura si agresorul este prietenul iubitului meu, pe care evident in urma acestui incident l-am parasit pentru ca era de fata si nu a intervenit.cum procedez mai departe?as vrea sa mi se plateasca daune si voi intenta un proces penal.as vrea sa fie pedepsit sa invete sa nu mai dea intr-o femeie(40 kg, 165 cm).el are cam 80-90 kg si 185-190 cm
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:19, 5 Aprilie 2011
pentru plangerea penala exista martori, dar nu stiu daca vor fi de partea mea.insa, in declaratia de la politie agresorul a recunoscut ca m-a lovit.
Eventual prietenul dvs poate fi martor, datorita faptului ca era prezent la incident, chiar si fara voia lui poate fi chemat la audieri de catre organele judiciare. impotriva agresorului evident certificatul medico-legal, plangerea si eventual marturia fostului prieten ar fi suficiente. Daca nu aveti zile de ingrijiri medicale, infractiunea zic eu ar fi de " lovire si alte violente" art. 180 Cp , cu incadrare de la 1 luna-3 luni sau amenda. Daca nu are antecedete penale mai mult ca sigur individul va lua sanctiune administrativa, mustrare, avertinsment sau amenda, toate 3 fiind insa fiind o pata neagra pe cazier.In ceea ce priveste daune morale.......sincer nu cred intr-o solutionare favorabila , sau nici in admiterea cererii de catre instanta , datorita faptului ca trebuie sa dovediti ca sunteti intitulata la plata acestor daune fiindca v-a cauzat o suferinta sau trauma psihica.si subliniez DOVEDIREA( daunele materiale sunt usor de stablilit, sau stiu eu profitul nerealizat insa daunele morale foarte greu) ......insa recomandarea mea ar fi fost sesizarea politiei prin 112 pentru perturbarea linistii si ordinii publice prin crearea unei situatii conflictuale llovire si eventual era amendat . oricum este tardiv acum.
Succes si in cazul in care va este teama in continuare poate " atragem " mental legea ordinului de restrictie:)
Indicati in ultima instanta si numele fostului prieten,poate ca are ceva constiinta in al doisprezecelea ceas si recunoaste agresiunea la care ati fost supusa si pe autorul acesteia.
Intr-adevar el poate fi citat in calitate de martor ,dar nu aveti de unde sa stiti cat de sincer va fi pentru ca las a reusit sa fie
Succes !
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
la cat il vad acum de las nici nu cred ca ar recunoaste ca era acolo.eu am fost dusa la spital cu ambulanta si pana la sosirea politiei el plecase acasa.
hm...lasul acela care mi-a fost iubit 5 ani...vrea sa declare ca "m-am batut singura".era cam singurul martor si e impotriva mea.mai am vreo sansa?

Alte discuții în legătură

Am fost lovit si as dori niste informatii Mihaismk Mihaismk Buna seara , situatia s-a intamplat astfel : Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ... (vezi toată discuția)
Sfat dosar penal Alecuionut Alecuionut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am ... (vezi toată discuția)
Am o fost citat ca martor utilizatorxyz utilizatorxyz Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa ... (vezi toată discuția)