avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Servicii intracomunitare

Buna Ziua! Va rog frumos am si eu o intrebare...Este vb. de o firma din Romania-neplatitoare de TVA,care efectueaza prestari servicii-studiere a pietei si sondaje.S-a emis factura catre firma din Germania -care insa ne cere insistent RO-ul.Am incercat sa le explicam ca noi nu suntem inregistrati ca platitori de TVA..deci nu avem cum sa le trimitem codul de platitor de tva.....iar in codul fiscal nu apare obligatia de a fi inregistrati in relatiile cu UE ca platitor de TVA-deci nu inteleg de ce acestia insista pt. acest Ro?????...Cu multumiri..anticipate

Multumesc frumos..deci sa inteleg ca pentru ca nu suntem platitori de TVA-clientul din Germania trebuie sa plateasca la el in tara TVA pt.aceste servicii.Atunci pt.o mai " buna colaborare" vom deveni si noi platitori de TVA iar pentru facturile emise pt. acest client se va trece baza de impozitare si mentiunea- taxare inversa .In afara de decontul 300,mai trebuie facuta alta declaratie..pt.ca in decl.VIES nu apar si prestarile de servicii.E corect?
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
iulya, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 21:54, 13 Iulie 2008
ghola a scris:

maria3000 a scris:

OFFFFF!!!!! multumesc mult din suflet!!!!!
#-

De ce oftezi, ce nu este clar ?

paiiiiii........bineinteles ca voi face cum ati spus dar 4426=4427,aceasta autolichidare inseamna taxare inversa? pentru ca numai daca fac taxare inversa imi iese 4426=4427 si cred ca aceasta taxare inversa imi scoate peri albi. am citit si in CF si tot asa zice#-o va rog sa ma scuzati dar nu sunt sigura ca e taxare inversa.daca era vorba de constructii (la noi) era mai usor de priceput dar cu facturile astea.........:confused:
Multumesc din suflet pentru intelegere!!!!
fat frumos a scris:

Parerea mea este ca poate fi impozitat cu 7%. Intra in joc conventia de evitare a dublei impuneri. In acest caz, se ia in calcul cota cea mai favorabila. Eu zic ca exista o posibilitate de a plati acest impozit aici.

asa mi-a spus de la administratie,ptr. evitarea dublei impuneri platim noi aici 7% ptr. factura pe care o primim si zice doamna de acolo ca inseamna "retinere la sursa" si ca sa platim direct la administratie si nu prin banca. dar oare se poate plati tot aici si daca eliberam noi fact. catre Grecia? am sa intreb acolo. daca am inteles eu bine ce am citit prin CF, ar trebui sa putem plati aici si mentionam pe fact. 'impozitat in Romania" dar......am incercat si eu sa judec logic:rolleyes:
ghola a scris:

maria3000 a scris:

......(acum voi incerca sa explic problema): am o factura de prestari servicii din Grecia catre noi. am inteles de la adm. financiare ca are regim de impozitare 7% cu retinere la sursa, dar....cei doi patroni,unul este grec iar celalalt este roman iar cel grec zice asa:" vreau sa prestez un serviciu catre firma din grecia dar sa platesc impozitul de 7% aici".
Pai daca acest impozit se retine la sursa,poate plati el aici? mentionez ca el are P.F.A. in Grecia si vrea sa prest. catre P.F.A.-ul lui un serviciu de arhitectura si design structural, adica face planul aici si il trimite acolo.
Poate sa plateasca impozitul aici si sa faca acest serviciu daca el este asociat la firma din Romania si are P.F.A. acolo?
El zice ca da dar eu nu sunt sigura.
Va multumesc mult si scuze pentru explicatia cam lunga dar am incercat sa va dau toate detaliile:confused:


Reţinerea la sursă a impozitului reprezentând plăţi anticipate pentru unele venituri
Deci nu poate fi impozitat cu 7 % .

Va rog frumos sa nu ma certati:"> nu este o plata anticipata, vine factura cu suma respectiva ptr. serviciul respectiv (proiectare) si patronul o plateste. aceste facturi vor veni de acum inainte una pe luna sau una la 3 luni, in functie de cum are patronul nevoie. daca am inteles bine CF, aceste facturi ar trebui sa intre la redevente in cazul in care plata este constanta (sa inteleg "constant" adica in fiecare luna daca asa e mentionat in contract?) dar ei pot solicita acest serviciu luna asta si iar la......sfarsitul anului (de ex.) si atunci am incadrat-o la 4092. Dv. ce spuneti? este corect? ca eu azi-noapte nu am facut altceva decat sa stau cu ochii in CF si in planul de conturi si daca o mai tin asa......imi dau DEMISIA si arunc calcul pe geam!!!!
Nu mai scrieti mesaje consecutive, e o incalcare a regulamentului de postare. Mutumesc!
mii de scuze! am inteles!

Alte discuții în legătură

Codul fiscal tva patrichi patrichi exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa la dobanzi? Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interasa si pe mine urmatoarea problema: In cazul in care primesc factura de la o persoana juridica impozabila care nu este membra UE si ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - intreprinzator privat neinregistrat in scop de tva pe pe Intreprinzator privat (inregistrat la Registrul intreprinzatorilor privati din Ungaria) incheie un contract de mandat comercial cu o societate A din ... (vezi toată discuția)