avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Servicii intracomunitare

Buna Ziua! Va rog frumos am si eu o intrebare...Este vb. de o firma din Romania-neplatitoare de TVA,care efectueaza prestari servicii-studiere a pietei si sondaje.S-a emis factura catre firma din Germania -care insa ne cere insistent RO-ul.Am incercat sa le explicam ca noi nu suntem inregistrati ca platitori de TVA..deci nu avem cum sa le trimitem codul de platitor de tva.....iar in codul fiscal nu apare obligatia de a fi inregistrati in relatiile cu UE ca platitor de TVA-deci nu inteleg de ce acestia insista pt. acest Ro?????...Cu multumiri..anticipate

Multumesc frumos..deci sa inteleg ca pentru ca nu suntem platitori de TVA-clientul din Germania trebuie sa plateasca la el in tara TVA pt.aceste servicii.Atunci pt.o mai " buna colaborare" vom deveni si noi platitori de TVA iar pentru facturile emise pt. acest client se va trece baza de impozitare si mentiunea- taxare inversa .In afara de decontul 300,mai trebuie facuta alta declaratie..pt.ca in decl.VIES nu apar si prestarile de servicii.E corect?
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
iulya, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 21:54, 13 Iulie 2008
Buna dimineata tuturor!!!
Multumesc mult Ghola!
Cand am stat acum cateva nopti cu ochii in C.F., am citit si art. 118 dar, am cautat apoi conventia si peste tot pe unde am gasit-o, imi dadea doar titlul dar cand incercam sa o deschid.....n-a vrut. se deschidea alta pagina doar cu titlul,data aparitiei, etc. asa ca, nu reusesc sa ii vad continutul ca sa pot vedea ce cuprinde. eu, in momentul de fata ma bazez doar pe legea 25 dar vreau sa vad si ce cuprinde aceasta conventie ptr. ca este ceva nou ptr. mine si chiar daca nu este domeniul meu, VREAU SA STIU!!!
Va rog, imi puteti spune cum fac sa o deschid,sau pe unde sa o mai caut? eu am scris pe google "evitarea dublei impuneri" si am intrat prin toate....chestiile alea din pagina respectiva si...am ramas doar cu titlul.:(
Multumesc mult tuturor pentru tot ajutorul acordat si pentru intelegere!
OFFFFF!!!! am gasit o explicatie pe aici dar eu vreau sa vad care sunt cotele de impozitare#-o. mai caut...
maria3000 a scris:

Buna dimineata tuturor!!!
Multumesc mult Ghola!
Cand am stat acum cateva nopti cu ochii in C.F., am citit si art. 118 dar, am cautat apoi conventia si peste tot pe unde am gasit-o, imi dadea doar titlul dar cand incercam sa o deschid.....n-a vrut. se deschidea alta pagina doar cu titlul,data aparitiei, etc. asa ca, nu reusesc sa ii vad continutul ca sa pot vedea ce cuprinde. eu, in momentul de fata ma bazez doar pe legea 25 dar vreau sa vad si ce cuprinde aceasta conventie ptr. ca este ceva nou ptr. mine si chiar daca nu este domeniul meu, VREAU SA STIU!!!
Va rog, imi puteti spune cum fac sa o deschid,sau pe unde sa o mai caut? eu am scris pe google "evitarea dublei impuneri" si am intrat prin toate....chestiile alea din pagina respectiva si...am ramas doar cu titlul.:(
Multumesc mult tuturor pentru tot ajutorul acordat si pentru intelegere!

Vezi daca merge
[ link extern ]
Multumesc mult, Ghola!! Multumesc mult tuturor!!!
Ce am inteles eu referitor la problema mea: clar, se retine aici 7%,platitorul are sediu permanent aici (art.13,pct.4).
2- referitor la partea cu serviciile prestate de aici catre grecia si retinerea imp. tot aici, se poate daca beneficiarul venitului, depaseste 183 de zile de...rezidenta(am zis bine?) aici, dar......daca am inteles bine, in aceasta situatie, trebuie sa hotarasca autoritatile competente daca 5% sau 7%,adica limitarea, altfel, imp. se va plati acolo. in mod normal, trebuie platit acolo asa cum platim noi aici. ideea este ca trebuie sa stau cu legea in fata ptr. ca trebuie citita punct cu punct in astfel de situatii si inteleasa f. bine. acum am inteles ce vrea asociatul grec. inca nu am inteles eu prea bine tot ce scrie acolo dar o voi reciti in liniste pe toata.
va rog frumos sa ma corectati daca nu am inteles bine.
va multumesc mult si va urez o seara cat mai placuta si mai linistita!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul fiscal tva patrichi patrichi exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa la dobanzi? Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interasa si pe mine urmatoarea problema: In cazul in care primesc factura de la o persoana juridica impozabila care nu este membra UE si ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - intreprinzator privat neinregistrat in scop de tva pe pe Intreprinzator privat (inregistrat la Registrul intreprinzatorilor privati din Ungaria) incheie un contract de mandat comercial cu o societate A din ... (vezi toată discuția)