Buna Ziua! Va rog frumos am si eu o intrebare...Este vb. de o firma din Romania-neplatitoare de TVA,care efectueaza prestari servicii-studiere a pietei si sondaje.S-a emis factura catre firma din Germania -care insa ne cere insistent RO-ul.Am incercat sa le explicam ca noi nu suntem inregistrati ca platitori de TVA..deci nu avem cum sa le trimitem codul de platitor de tva.....iar in codul fiscal nu apare obligatia de a fi inregistrati in relatiile cu UE ca platitor de TVA-deci nu inteleg de ce acestia insista pt. acest Ro?????...Cu multumiri..anticipate
Multumesc frumos..deci sa inteleg ca pentru ca nu suntem platitori de TVA-clientul din Germania trebuie sa plateasca la el in tara TVA pt.aceste servicii.Atunci pt.o mai " buna colaborare" vom deveni si noi platitori de TVA iar pentru facturile emise pt. acest client se va trece baza de impozitare si mentiunea- taxare inversa .In afara de decontul 300,mai trebuie facuta alta declaratie..pt.ca in decl.VIES nu apar si prestarile de servicii.E corect?
maria3000 a scris:
[Va rog frumos sa nu ma certati:"> nu este o plata anticipata, vine factura cu suma respectiva ptr. serviciul respectiv (proiectare) si patronul o plateste. aceste facturi vor veni de acum inainte una pe luna sau una la 3 luni, in functie de cum are patronul nevoie. daca am inteles bine CF, aceste facturi ar trebui sa intre la redevente in cazul in care plata este constanta (sa inteleg "constant" adica in fiecare luna daca asa e mentionat in contract?) dar ei pot solicita acest serviciu luna asta si iar la......sfarsitul anului (de ex.) si atunci am incadrat-o la 4092. Dv. ce spuneti? este corect? ca eu azi-noapte nu am facut altceva decat sa stau cu ochii in CF si in planul de conturi si daca o mai tin asa......imi dau DEMISIA si arunc calcul pe geam!!!!
Vezi
LEGE Nr. 25 din 12 martie 1992
privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Elene pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 46 din 20 martie 1992
Multumesc mult ghola!!!!
Va rog sa imi permiteti sa va cer un sfat: am fost la M.O. ca sa imi fac abonament si am intrebat pe doamna de acolo la ce parte a M.O. sa il fac avand in vedere ca ma intereseaza tot ce tine de conta,legi,etc. si mi-a raspuns:" discutati cu contabilul societatii" :oops: nu i-am spus ca eu sunt in cauza. Va rog frumos, imi puteti spune la care parte sa fac abonament?
Multumesc mult!!!
maria referitor la impozitul de 7 % vezi ce spune CF.
Codul Fiscal Roman contine numeroase referiri la conventiile incheiate de Romania in sensul evitarii dublei impuneri, o dovada in plus ca acestea au rang prioritar de aplicabilitate, aplicandu-se dreptul comun numai in cazul in care conditiile stabilite prin conventie nu sunt indeplinite, ori in cazul in care aplicarea legii interne este mai favorabila.
Astfel, in art. 118 al Codului Fiscal se arata ca “daca un contribuabil este rezident al unei tari cu care Romania a incheiat o conventie pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit si capital, cota de impozit care se aplica venitului impozabil obtinut de catre acel contribuabil din Romania nu poate depasi cota de impozit, prevazuta in conventie, care se aplica asupra acelui venit (...).In situatia in care cotele de impozitare din legislatia interna sunt mai favorabile decat cele din conventiile de evitare a dublei impuneri se aplica cotele de impozitare mai favorabile.”
Codul fiscal tva
patrichi
exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata ... (vezi toată discuția)