avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi raspunde cineva,va rog?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi raspunde cineva,va rog?

Nasc in Spania fara partener,imi trimite din Romania declaratie notariala autentificata si tradusa sa-l pot trece la rubrica tata aici la registrul civil.Am uitat sa intreb---mai e nevoie de vreun act al tatalui?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 23:32, 1 Aprilie 2011
Mergeti la registrul civil si informati-va, ei va vor spune sigur daca este necesar prezenta tatalui sau doar declaratie notariala, cititi si link-ul pe care vi l-a dat Alvarolipo.Cei de la registrul civil va vor lamuri.
Cred ca te am nelamurit intre toti pentru ca nu am luat de la tine claritatea despre cateva aspecte:

1) situatia in care registrul civil din spania va a elibera actul cu declaratia notariala a tatalui. De fapt stis ca este posibil declaratia dar nu stis daca este suficient. Si ati intrebat in Romania cand trebuie sa intrebi in Spania. Si in acest primul aspect ai dreptate pentru ca ai nevoie si de datele tatalui adica boletinul (teoric tradus si legalizat) pentru a se inregistrez si datele tatalui la registrul civil (a se vedea legea si acest link: [ link extern ] .
2) Daca cereti foia de drum pentru copil, es suficient presenta dv?. Nu este suficient, pentru ca la ambasada cere daca tatalui nu este presente, sa se present o imputernicire autentificate la un notar public ·"In cazul in care unul dintre parinti nu se poate prezenta la consulat, este necesara prezentarea de catre celalalt parinte a unei imputerniciri autentificate la un notar public din Romania sau la sediul sectiei consulare" a se vedea: [ link extern ]
3) Daca ajunge cu pasaport la aeroport mai este ceva?: Daca imputernicire mai antai semnalat nu intampla si situatia de autorizare sau consimţământul la intrare in teritoriul romaniei semnat de tatal la dv pentru calatoria minorului, mai este necesar presenta tatalui la aeroport. Va recomand si acest link: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate dupa casatorie florencia florencia sper sa ma ajute cineva.voi naste in spania singura,tatal nu poate veni sa-l recunoasa,copilul va fi pe numele meu(nu suntem casatoriti).ii scot copilului ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)