avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O salariata gravida nu s-a prezentat la serviciu - cum ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O salariata gravida nu s-a prezentat la serviciu - cum sa procedez?

Buna ziua,
o salariata a fost in concediu pentru cresterea copilului - doi ani pana la data de 14.03.2011 .La aceasta data, nu s-a prezentat la serviciu , doar a anuntat telefonic seful ierarhic ca este insarcinata cu cel de-al doilea copil. Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu Contractul Individual de Munca al acestei salariate , ea neprezentand nici un act , certificat medical.. S-a incercatsa se ia legatura telefonic cu ea, dar este de negasit.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:09, 1 Aprilie 2011
1. Salariata trebuia sa faca cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Apoi sa va prezinte adeverinta ca este gravida.
3. Incercati sa-i scrieti, pe adresa din CIM, sa se prezinte la unitate si sa-si clarifice situatia. Daca nu se prezinta aveti varianta de concediere cu art.61, lit.a) din Codul muncii (absente nemotivate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea concediu ingrijire copil office.carmen office.carmen In 25 august a incetat concediul de ingrijire a copilului in varsta de 2 ani al unei angajate.Persoana in cauza nu a venit,desi a fost instiintata,sa isi ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenirea din ccc, fiind gravida din nou... danstoicastefan danstoicastefan Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: sotia este in CCC (pe o perioada de 2 ani) si trebuie sa se reintoarca la serviciu peste o jumatate ... (vezi toată discuția)
Cic mimi23 mimi23 Buna ziua! Spuneti-mi va rog, in cazul in care un salariat( tatal) solicita concediu pentru crestere copil cu data de 01.01.2008 ( copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)