avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea permisului de conducere

Buna ziua! In urma unei infractiuni ,comise pe drumurile publice,respectivconducerea sub influenta bauturilor alcoolice,avand permis spaniol,fiindu-mi ridicat si eliberandumi-se o dovada inlocuitoare ,fara drept de conducere,ajungand in instanta si gasindu-ma vinovata am fost condamnata la un an si 6 luni cu suspendare;dar in hotararea definitiva nu este precizat faptul ca mi s-a anulat permisul. Ce pot sa fac? Faptul ca am fost condamnata atrage dupa sine anularea permisului spaniol?Am fost condamnata in baza art.87 alin.1 din OUG 195/2002.
Cel mai recent răspuns: seat , utilizator 23:20, 20 Iunie 2013
dar de unde ati tras concluzia ca vi s-a anulat permisul?
prin faptul ca am fost condamnata in urma comiterii unei infractiuni pe drumurile publice. sau nu mi-a fost anulat? in hotarare nu apare ca a fost sau nu anulat. ce pot sa fac?
Nu instanta anuleaza permisul ;) . Si da , in urma condamnarii ptr savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva , permisul dvs se anuleaza , chiar daca este emis de o alta tara .
Nu se anuleaza stimata doamna, il trimit in tara unde a fost emis impreuna cu hotararea judecatoreasca (infractiunea savarsita), si daca legea tarii respective prevede asa ceva pentru fapta comisa atunci il pot anula. Romania si oricare stat nu pot anula un act ce nu le apartine (nu este emis de ei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se anuleaza permisul de conducere in cazul condamnarii pentru art 87 al. 1 din oug.195/2002? bso bso se anuleaza permisul de conducere daca in urma hotararii judecatoresti definitva am fost condamnat la un an cu suspendare+3ani proba,pentru conducere de peste ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere lucikar lucikar cum sa aflu daca am dreptul de a conduce pe drumurile publice cu noul permis obtinut in italia in anul2010 dupa ce in septembrie 2011 am fost condamnat cu ... (vezi toată discuția)