avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema fond funciar

Am o problema cu privire la un teren Tatal meu, in prezent decedat, a incheiat in anul 1998 un antecontract de vanzare cumpare pentru o suprafata de teren de 1200 mp cu o persoana care avea in folosinta o suprafata de teren de 2000 mp, pentru care nu avea titlu de proprietate (il avea imprejmuit), aceasta asumandu-si obligatia de a efectua toate demersurile in vederea obtinerii titlului de proprietate pentru intreaga suprafata de teren. In anul 2004 insa, vanzatorul a obtinut titlu de proprietate pe suprafata de 800 mp (terenul care i-a ramas dupa ce a vandut 1200 mp) in urma cererilor depuse in temeiul legilor fondului funciar. In prezent eu folosesc suprafata de 1200 mp cumparata avand chiar edificata o locuinta pe acest teren (fara autorizatie de contr.) si este inregistrata la pozitia tatalui meu din registrul agricol. Va rog sa ma ajuntati cu un sfat si sa-mi recomandati ce ar trebui sa fac ca sa imi pot intabula dreptul de proprietate pentru acest teren. Daca nu am fost suficient de explicit va rog sa-mi spuneti si o sa mai detaliez. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:01, 1 Aprilie 2011
Daca antecontractul este incheiat la notariat si acolo este stipulat un termen de obtinere a actelor si o sanctiune in caz de nerespectare a termenului va trebui sa somati promitentul cumparator sa se prezinte la o anumita data, pentru definitivarea actelor. Daca actele nu au putut fi facute din vina promitentului cumparator, acesta va restitui pretul primit si antecontractul se va rezilia. Daca persoana in cauza nu se prezinta la notariat, o puteti actiona in instanta pentru desfiintarea antecontractului pentru depasirea termenului si nerespectarea obligatiilor de catre promitentul cumparator (nu a facut diligente pentru obtinerea actelor de proprietate).
Totusi, in prezent, cine are titlul de proprietate pentru cei 1200 mp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sarm07opr sarm07opr In anul 2010 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o suprafata mica de teren in calitate de promitent vanzator.. Terenul se afla in ... (vezi toată discuția)
Antecontract si contract de vanzare-cumparare sannek sannek Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum: In ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare - antecontract de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema pentru care va cer un sfat. Am incheiat in luna aprilie 2010 un Antecontract de Vanzare Cumparare pentru un teren in suprafata ... (vezi toată discuția)