avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... succesiune casa ipotecata! urgent, va rog!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

succesiune casa ipotecata! urgent, va rog!

Mama mea a facut in 2004 un credit ipotecar, cu o asigurare de viata. In urma cu o luna aceasta a decedat. Am depus dosar de daune la firma de asigurari insa nu se poate incasa asigurarea deoarece se pare ca mama nu a mai platit asigurarea din 2006 pana acum, iar o plata acum mi s-a zis ca nu ar fi acceptata, intrucat ar fi chitanta dupa data decesului. In concluzie, creditul merge in continuare si trebuie achitat inca 14 ani de zile (asta inseamna rate cu un total de aprox 12000 de euro).

Ceea ce nu stiu este cum se procedeaza in cazul succesiunii. Se poate face, pe numele cui va fi casa, nu stiu cum raman lucrurile astea. Si ar mai fi o problema. Eu mai am o sora in varsta de 7 luni. In mod normal ar trebui sa avem drepturi egale la casa, dar nu mi s-ar parea corect ca dupa ce eu platesc 12000 de euro timp de 14 ani, sa avem in continuare drepturi egale.

Va rog frumos sa ma ajutati, ce se poate face in acest caz, care ar fi cea mai buna solutie?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:40, 6 Aprilie 2011
In momentul in care a facut creditul, BCR-ul lucra cu Omniasig, inca nu exista BCR Asigurari de Viata. Mama a platit pentru primii doi ani in momentul in care a contractat creditul. In mod normal, asigurarea trebuia apoi facuta la BCR Asigurari de Viata, dar mama nu s-a mai ocupat de aceasta, nu a mai platit, si asa s-a ajuns in situatia asta.
addrienne90 a scris:

Mama mea a facut in 2004 un credit ipotecar, cu o asigurare de viata. In urma cu o luna aceasta a decedat. Am depus dosar de daune la firma de asigurari insa nu se poate incasa asigurarea deoarece se pare ca mama nu a mai platit asigurarea din 2006 pana acum, iar o plata acum mi s-a zis ca nu ar fi acceptata, intrucat ar fi chitanta dupa data decesului. In concluzie, creditul merge in continuare si trebuie achitat inca 14 ani de zile (asta inseamna rate cu un total de aprox 12000 de euro).

Puteti sa va luati gandul de la asigurare. Din moment ce n-a fost platita e clar ca nu mai este valabila.

Ceea ce nu stiu este cum se procedeaza in cazul succesiunii. Se poate face, pe numele cui va fi casa, nu stiu cum raman lucrurile astea. Si ar mai fi o problema. Eu mai am o sora in varsta de 7 luni. In mod normal ar trebui sa avem drepturi egale la casa, dar nu mi s-ar parea corect ca dupa ce eu platesc 12000 de euro timp de 14 ani, sa avem in continuare drepturi egale.

In urma succesiunii, fiecare mostenitor, dvs, sora si cine mai e va dobandi o cota parte atat din imobil cat si in credit. Deci si sora dvs are obligatia de a achita creditul la banca(proportional cu cota de succesiune).

Care e situatia mai detaliata a mostenitorilor. sora dvs de 7 luni e sora dreapta ? Tatal ei a fost casatorit cu mama dvs ? Cine e tutorele surorii dvs ?

Singurele mostenitoare suntem eu si sora mea. Tatal surorii mele nu a fost casatorit cu mama mea, in prezent acesta este tutorele legal. S-a depus insa o sesizare la Protectia Copilului intrucat individul nu e tocmai in stare sa creasca un copil, este alcoolic, fara munca, cu antecedente penale. Din cate stiu a fost deja vizitat de Protectia copilului de cateva ori si a fost gasit si in stare de ebrietate. Deci nu stiu cat timp va ma fi tutorele ei...e posibil sa ii fie luat copilul.
Situatia este urmatoarea:
1)Sora dv. are dreptul prin tutore la jumatate din bun...,tutorele trebuie sa vegheze la respectarea drepturilor copilului
2)Asigurarea nu intra in discutie si pe viitor daca aveti de gand sa achitati ratele va recomand sa incheiati o asigurare minima...pe care sa o cedati bancii...,nu este nevoie sa fie neaparat de la BCR dar poate o reesalonare a platii,refinantarea ar fi mai avantajoasa daca incheiati cu BCR...,atentie la detaliile asigurari sa nu ramaneti si fara casa chiar daca aveti asigurare...
3)Daca copilul este luat de Autoritatea tutelara atunci statul ar fi indreptatit sa aiba jumatate din locuinta pana la majoratul sorei sau puteti sa faceti o intelegere astfel incat sa-i dati o cota parte sorei prin reprezentantul legal...,urmand sa achitati dv. toate ratele la banca intregi si sa deveniti propietara....
Mergeti la notar si solicitati informatii despre acceptarea sub beneficiu de inventar.
Mostenitorii minori pot accepta succesiunea numai sub beneficiu de inventar(art.19 D.32/1954)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat, mama decedata igabi44 igabi44 Buna seara, Mama mea a luat un credit de 8.500 lei, in ian. 2011, iar in iunie a decedat (tumoare cerebrala). Eu am mai platit rate pana in sept. 2011. In ... (vezi toată discuția)
Tata, client credit nevoi personale bcr, a decedat - solicitari de la banca pentru plata creditului josh28 josh28 Buna seara! Tata, care a facut un credit de nevoi personale la BCR, a decedat in urma cu cateva luni, in timpul in care creditul mai avea cam 2 ani si se ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)