avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Care este continutul unui dosar pentru integistrarea ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Care este continutul unui dosar pentru integistrarea unei marci la OSIM ?

Care este continutul unui dosar pentru integistrarea unei marci la OSIM ?
Care sunt taxele ?

Un model de dosar este disponibil ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 3 Aprilie 2011
Buna ziua,
Colega noastra v-a trimis linkul de la cercetari documentare. As ruga persoanele care nu au legatura cu domeniul sa nu mai dea info gresite.
Pentru inregistrare este necesara doar cererea (formular gasit pe site la osim, rubrica marci si indicatii geografice, capitolul formulare) care se completeza pe calculator. In functie de cum va arata marca pe care doriti s-o inregistrati va fi necesara o reproducere max 8/8 cm ce se pune pe formular (color sau alb negru, in functie de cum doriti). Taxele se calculeaza in functie de tipul marcii (verbala , combinata etc) si de numarul de clase. Tot pe site-ul OSIM la rubrica marci exista un calculator de taxe pentru toate variantele si va puteti calcula singur taxele. Daca doriti, puteti apela la un consilier in proprietate industriala, pentru evitarea eventualelor batai de cap.
Mult succes!
r.r.ardeleanu a scris:

Buna ziua,
Colega noastra v-a trimis linkul de la cercetari documentare. As ruga persoanele care nu au legatura cu domeniul sa nu mai dea info gresite.
...

:offtopic: Interventie moderator
Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Fiecare din noi trebuie sa discernem singuri in ce masura raspunsurile primite pot sa ne ajute in cazul supus dezbaterii.
Potrivit Regulamentului de postare, nu ne plac remarcile "paternale", adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatori", prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca la osim szaszati szaszati Salut tuturor! Va adresez cu o probelma destul disperata, macar din punctul meu de vedere. Povestea incepe in 2009, luna septembrie. Atunci am infiintat un ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata simonacontabila simonacontabila Daca o firma vrea sa aduca un produs nou in tara la ce institutie trebuie sa se prezinte pentru ca produsul sa fie marca inregistrata si aparata? (vezi toată discuția)
Inregistrare o.s.i.m. omvesel omvesel Ad dori sa inregistrez sigla firmei mele la OSIM pentru a nu se folosi alte persoane de acest simbol niciodata ,fara cocsintamantul meu personal si in scris. ... (vezi toată discuția)