avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune prin internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune prin internet

Buna ziua tuturor!As dori sa fiu ajutat si eu intr-o chestiune legata de o inselaciune prin internet: m-am inteles cu o persoana pe care am cunoscut-o pe internet asupra cedarii unui catelus;femeia respectiva mi-a spus ca este in Camerun la un curs si mi-l trimite cu avionul eu urmand sa platesc taxele de expediere.Am platit acele taxe si mi-a venit mesajul de confirmare de la firma CARGO UNITED;dupa un timp mi-a venit tot de la aceasta firma un alt mesaj prin care mi se cerea sa mai platesc o asigurare in caz ca trebuie vre-un tratament catelusului.Am platit in total aproape 200 euro ca in final,dupa multe tergiversari si minciuni sa-mi spuna ca acel catel a decedat si cum imi mai permit eu sa cer banii inapoi ???Va rog ajutati-ma cu un sfat,ce sa fac in continuare sa-mi recuperez banii sau macar sa nu mai insele acei tipi sau tipe si pe altii!Mentionez ca banii i-am expediat in Camerun cu WESTERN UNION eu avand toate chitantele cu care am trimis banii;am si adresa de messinger a tipei si numarul ei de telefon din strainatate.Multumesc foarte mult celor ce ma v-or ajuta!
Chiar nu este o pacaleala de 1 aprilie. Se practica acest fel de "tzepe"! Pe foarte multe site-uri cu animale de companie se doneaza gratis animale de rase fff apreciate. Omul cade in plasa tzeparilor, gandindu`se ca face o super afacere.... din pacate....face altcineva afaceri pe naivitatea unora. Imi pare rau sa fiu asa dura , dar ar fi bine sa "deschideti ochii , altfel deschideti punga!"
Este foarte putin probabil sa mai recuperati ceva ,acest tip de scam este destul de des ,iar acesti scameri folosesc serviciul Western Union tocmai pentru ca nu se mai poate face nimic pentru a recupera banii.Puteti doar sa va duceti la politie sa ii puneti totusi in alerta ,cu toate ca nu stiu cat v-ar ajuta pana si acest lucru .Pe viitor va sfatuiesc sa stati departe de tot ce tine de Africa ,Nigeria cel putin este recunoscuta ca fiind Nr.1 country of scam ! Succes !:)
daca nu este pacaleala atunci este grav. si nu faptul ca se practica, ci faptul ca se cade in plasa ... pentru ca nu naivitatea omului este speculata, ci LACOMIA! nimeni nu cheltuieste sute de euro pentru a "adopta" un sarman animal de la mii de km distanta, ci cheltuieste acesti bani in ideea ca se va capatui dupa ce il vinde! La noi e vorba veche din popor ... lacomia STRICA omenia. mai nou, strica si buzunarul ...

a depune plangere la politie pentru un astfel de caz este o risipa de bani publici si are o justificare la fel de "solida" ca si cazul in care cineva ar face plangere penala pentru ca a jucat la loz in plic sau la loto si nu a castigat nimic. precizez ca nu am pregatire juridica, este doar o simpla opinie personala.

Fodor Carmen liliana a scris:

Mda... Fiul meu a patit la fel. A dorit sa cumpere o maimutica [...] A pierdut toti banii. 2000 euro.


Si eu care credeam ca am supralicitat cu 1600 euro pentru un paduche din Bangladesh ... Incep sa ma intreb serios daca nu cumva l-ar fi cumparat cineva si pe acesta!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
tuvasile, utilizator
mda.. 0 sanse sa recuperati ceva... e o modalitae de a fura de la oameni prin internet... si sunt latele si mai si... eu am o colectie de 3000 de mailuri cu tot felul de minuni de genul asta... primite de mine si de altii in multi ani...

da no daca se prinde de ce sa nu incerce lumea... ultima chestie sic ea mai banoasa se pare e sarlatania prin care" ea il vrajeste pe el.. bineinteles fiind exact idealu lui feminin... si dupa ce ii innebuneste creierul cu toate cele.. ( asta fiind faza 1... ) tipa ii dezvaluieste ca e grav bolnava de ceva boala si necesita ceva transplant... si normal ca nu are bani.. si idiotul.. indragostit se vinde pe el ca sa ii dea ei banii.. si normal ca ii da banii si ea dispare..." cand de fapt nu e nici o ea.. si e un grup bine organizat care a facut destula cercetare inainte legat de persoana respectiva...

Toate astea au in literatura de specialitate denumirea de "Nigerian scam " pentru ca totul a pornit ani de zile in urma de la un mail care venea din Nigeria legat de ceva bani intr-un cont ai caror posesori murisera si nu aveau urmasi.. etc.... normal contul si banii nu existau si totul se baza pe cat de avar era omul caruia i se adresa emailu...

Deci atenti mare omeni buni.... la ora asta e la moda sa " lucrezi pe altii in felul asta" pe Facebook si in MMORPG-uri... aveti mare grija... aveti mare grija cu cine va imprieteniti si de cine va amorezati...

spre marea mea parea de rau chiar un prieten bun a cazut prada unei "povesti de amor" de genul celei descrise de mine mai sus.... noroc ca tipul e insurat si nevasta-sa a intrat pe fir chiar la timp... cand tipa se pregatea sa treaca la faza 2....

In spatele unui monitor si a unei tastaturi oricine poate fi oricine... atentie mare....
Sfatul meu este ca data viitoare sa fiti mai sceptic cu orice mesaj care pare a fi de la un om cu suflet mare. Curand vor apare si pisicile de Birmania care din cauza crizei mondiale nu mai au cu ce sa le hraneasca.

Alte discuții în legătură

Tentativa frauda vanzatori olx cflorini cflorini Buna ziua, va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac. voi scrie pe scurt despre ce e vorba. Fiind interesat de achizitionarea unui autovehicul second, rasfoiesc ... (vezi toată discuția)
Frauda pe internet ana-maria357 ana-maria357 Saptamana trecuta am fost tepuita de o doamna pe nume Barry Seriana din Canada care vroia sa cumpere rochia mea de mireasa ( pe tocmai.ro) cadou pentru sora ei ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)