Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul Politiei din comuna pe raza careia s-a desfasurat evenimentul, am dat declaratii, iar agentul de Politie ne-a eliberat dovezi pt.reparatii. Am fost la sediul societatii de asigurare G (unde, culmea, eu aveam CASCO la acea vreme), mi s-au facut foto si s-a deschis dosar de dauna. A fost chemata si vinovata cu masina pt.foto, iar dupa vreo 2 luni am primit raspuns ca, in urma expertizei, s-a constatat ca accidentul s-a produs in alte conditii si s-a refuzat acceptul de plata. In urma reclamatiei la CSA, am primit raspuns ca s-a efectuat expertiza si ca nu corespund urmele de pe cele 2 masini. M-am intors la asigurator si i-am spus ca vreau sa-mi fac masina pe CASCO si sa suport fransiza mentionata in contract. In declaratie am spus acelasi lucru pt.ca chiar asta s-a intamplat. Astazi am primit o adresa de la societatea G in care se spune: "dosarul de dauna x (cel din urma, cu CASCO) are corespondent dosarul de dauna y (cel deschis initial, pe RCA-ul vinovatei), pt.care in baza expertizei extrajudiciare care a stabilit ca avariile si urmele constatate la cele 2 autoturisme nu se coroboreaza, vi s-a dat respingere pe motiv ca dauna s-a produs in alte conditii decat cele sustinute de dvs." . Apoi mi se comunica : "nu putem solutiona favorabil solicitarea dvs.de despagubire in cazul dosarului de dauna x".
Ce ma sfatuiti sa fac?
Acesta e doar un tertip al societatii de asigurari.
In mod normal, casco-ul Dumneavoastra va acopera daunele provocate din vina altuia (situatie in care societatea de asigurari care a emis polita casco recupereaza pagubele de la societatea care a emis RCA-ul vinovatului), dar si pagube cu autor necusoscut sau din vina Dumneavoastra.
Poate ca ei invoca faptul ca pagubele de la autoturismul Dumneavoastra nu au fost provocate toate cu ocazia acelui accident, banuind ca aveati si alte pagube anterioare accidentului, pe care vreti sa le rezolvati cu aceasta ocazie.
Daca aveti fotografii de la accident sau daca, cu ocazia inspectiei de risc facuta de inspector (obligatorie la incheiererea unei polite casco noi) nu existau daune la autoturismul Dumneavoastra, nu vad care este problema.
Am fost inspector daune la firma C sistemul asig functioneaza OK daca stii ce sa ceri
1. ce doc aveti privind sesizare daunei
2. dosarul de dauna cum a fost inchis ?
3.sesizarea a avut anexe ; dovezi documente ex: pv politie, poze, declaratii martori
4 in instanta juristul cere si el dovezi, martori etc
5. rca + casco si daca accidentul (etimologia cuv accident =intamplator ) afost real si nu e prea important acest lucru doar... daca v-a prins cu :alt accident anterior pe rca sau casco
daca doriti amanunte sfaturi legale in ideea in care accidentul chiar a existat unicat scrieti pe adresa de mail mpopa2007@yah..
fraudarea asig este o infractiune dreptatea este cu totul alt ceva
o seara placuta M
Rca
BOBY25
am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)