avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instanta competenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instanta competenta

care este instanta competenta pt contestarea deciziei de desfacere a contractului de munca ,daca firma are sediul si contractele de munca inregistrate intr-un judet iar angajatii (sunt cu domiciliul) si au desfasurat activitatea la punctul de lucru din alt judet ?
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 00:53, 15 Iunie 2008
eu zic ca la judecatoria in raza careia se afla sediul firmei
Cererile referitoare la judecarea conflictelor de muncă se adresează instanţei competente în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.
Potrivit art.2 alin.1 din Codul de procedura civila, instanta competenta este Tribunalul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Tribunalul din circumscriptia dumneavoastra de domicliu. Trebuie doar sa va adresati cu o cerere in acest sens, cerere ce este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar, mai mult in cazul litigiilor de munca, sarcina probei cade in grija angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii iubisbb iubisbb Buna ziua, As vrea sa va intreb care este instanta competenta pentru contestarea unei decizii de desfacere disciplinara a contractului individual de munca - ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - salarii neplatite marc75 marc75 buna ziua ,am fost dat afara de la locul de munca semnind de buna voie demisia avind contract de munca cu *dinsi*, dar au ramas bani sa mi plateasaca din salar ... (vezi toată discuția)