avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestarea unei decizii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestarea unei decizii

Buna ziua,
As vrea sa va intreb care este instanta competenta pentru contestarea unei decizii de desfacere disciplinara a contractului individual de munca - judecatoria sectorului unde locuieste angajatul sanctionat sau judecatoria sectorului de care apartine unitatea ce ii desface contractul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 22 Martie 2012
tribunalul in care domiciliaza angajatul
Cererile referitoare la litigiile de munca se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.
In speta, competenta apartine Tribunalului in raza caruia isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul , persoana care intriduce actiunea in justitie.

Daca este vorba de Bucuresti , competenta apartine Tribunalului Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta ContSters56278 ContSters56278 care este instanta competenta pt contestarea deciziei de desfacere a contractului de munca ,daca firma are sediul si contractele de munca inregistrate intr-un ... (vezi toată discuția)
La care instanta trebuie sa introduc cererea de chemare in judecata? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala cu sediul in orasul X urmeaza sa inregistreze o actiune civila -litigiu de munca,avand ca ... (vezi toată discuția)