avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta presedintiala

Am depus o cerere de ordonata presedintiala legata de un proces pe fond de reziliere contract si evacuare chirias. Primul termen al procesului pe fond este peste aproape un an de zile. Am incercat o preschimbare de termen, dar a fost respinsa ca fiind neintemeiata si ca neavind motive suficiente pentru a 'aglomera' suplimentar justitia din Romania...

Ordonanta presedintiala are ca prim termen peste o luna de zile. Ce argumente se pot folosi in asa fel ca aceasta cerere de ordonanta sa aiba ca efect o hotarire de evacuare a chiriasului?

Chiriasul nu platit in opt luni de zile decit o prima chirie, si anume inainte de i se inmina cheile pentru spatiul solicitat cu scop de birou. De trei luni nu a mai venit pe la asa-zisul birou. In plus, am descoperit ca este urmarit si de alti proprietari care incearca sa isi recupereze chiria restanta pe sase luni. Acestia tocmai au cistigat in instanta, dupa un proces de aproape un an de zile.

Putem sa ne folosim de faptul ca individul practica inselatoria in serie, pentru a-l
evacua prin ordonanta de urgenta?

In fapt, nu cred ca avem nici o sansa ca sa nerecuperam paguba, si de aceea orice intirziere practic ne mareste prejudiciul.
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 10:10, 14 Mai 2011
nu conteaza ca ati facut contractul pe 2ani mai ales ca ati spus ca in contract se regasea in clauze rezilierea acestuia in caz de neplata chiriei si banuiesc ca aveti si dovada ca i-ati trimis notificarea chiriasului.nu stiu insa daca si fondul si ordonanta avand aceelasi obiectiv sa nu va impiedice si sa vi se respinga asa cum spune d-ul av. athe, insa ordonanta presedintiala nu este definitiva deci eu una nu vad asa lucrurile. ordonanta este pur si simplu evaacuarea chiriasului pana la rezolutia def. a fondului deci nu o sentinta decizonala. dar ma rog...putine ordonate am vazut ca se admit, ma intreb atunci la ce se mai lasa aceasta cale daca nu prea se pune in aplicare. adica justitia iti mai da o posibilitate dar...stai..de fapt nu...ca...de..periclitezi fondu...vai...ca pe fond e alt proprietar nu tot dvs....e o aiureala in justitia asta a noastra..nici nu mai stiu de capul lor.

eu una zic sa sperati, discutati cu av. dvs. mai amanuntit problema, sa va spuna ce puteti face si ce, ce avantaje si dezavantaje si nu ramane altceva decat sa bata moneda pe punctele ordonantei presedintiale, sa va interesati si dvs. de alte spete asemanatoare care au avut castig de cauza (a se vedea jurisprudenta.com, jurisprudenta.org...si alte asemenea) si poate gasiti ceva chichite sa va ajute.
si ma scuzati ca va spun si nu mi-o luati in nume de rau dar in conceptia mea nu exista "avocatul face ce poate", in procese totul se bazeaza pe legi si ori le stie ori nu...ca instanta nu se ia dupa ochi frumosi...se ia dupa legi.
eu inteleg ca un avocat sa faca tot posibilul cu legile tocite de atata citit nu ca depune actiuni sau eu mai stiu ce de natura fizica, trebuie multa "natura intelectuala". e bine ca si dvs. va interesati caci asa am facut si eu si bine am facut ca era sa pierd un proces foarte important cu avocat cu tot si tin sa va spun ca decat un avocat care nu stie meserie mai bine considerati ca ati pierdut acei bani si gasiti un altul capabil. eu in 3ani am achimbat peste 7 avocati ca efectiv nu ajungeam la un rezultat pozitiv, ce sa va mai spun?! cand eu stiam ca clar ca nu am cum sa pierd doar ca nu stiam legile si chichitele din tribunal, de am ajuns si m-am chioar certat cu un avocat care dupa 3termene in care unu nu a venit, nu mai era multumit de banii platiti adica 1000ron si-mi cerea sa-i platesc si benzina. si nici macar nu incepuse efectiv procesu si in intanta cand a inceput partea adversa sa minta si sa ridice vocea se rosise tot la fata av. meu si etc. etc.....deci...am renuntat la dansul, am luat altul pe care l-am platit dublu...considerat bun...care insa mi-a pierdut procesul...si deci...asta este. aveti grija.
slava Domnului ca acum am un avocat capabil!

multa bafta!
Deci, in procesul pe fond s-a cerut:
a) reziliere contract pe motiv de neplata
b) evacuare pirit pentru lipsa de titlu
c) plata cheltuieli de judecata

In Ordonata Presedintiala cerem:
a) evacuarea piritului pentru ca avem nevoie urgent the locuinta noastra si pentru ca orice intirziere ne mareste prejudiciul cauzat
b) cheltuieli de judecata

Cum anume s-ar putea sustine vremelnicia si neprejudicierea fondului?
__consider ca in fond trebuia sa-i cereti in continuare si plata pe lunile care nu le-a platit implicit lipsa de folosinta in timpul cat veti sta prin tribunale pana la efectiva eliberare a spatiului deoarece nu este vina dvs. ca nu vrea el sa plece si ca a trebuit sa-l dati in judecata.
__in legatura cu vremelnicia trebuie ca instanta sa aprecieze daca trebuiesc luate masuri vremelnice (dupa cum v-am spus acest proces pe calea ordonantei presedintiale nu este unul definitiv el avand doar un caracter provizoriu pana cand se termina fondul (vremelnic inseamna ca este trecator nu este ceva batut in cuie, doar pe moment), pentru pastrarea unui drept (in cazul dvs. insusi dreptul de proprietate al dvs. -- dvs. aveti actul de proprietate, el doar contr. de inchiriere) care s-ar pagubi prin intarziere (adica daca nu intrati in posesia imobilului va prejudiciaza -- dvs. nu il mai puteti inchiria/folosi si deci pierdeti...bani..timp..etc. plus ca nu se mai platesc utilitati si incep institutiile sa va taie ba lumina, ba curentul...etc....chiar dc. nu ar fi asa sa zicem...la cate baliverne se spun prin instante asta n-ar fi chiar asa de grava :P ), sau pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara (aici puteti aminti ca acest chirias a mai facut d-alde d-astea si etc. etc. si dvs. va face la fel si ca in final este posibil sa nu mai recuperati nimic din bani dupa cum v-a spus dansul verbal si mai ales pana se termina fondul...).
__neprejudicierea fondului dupa cum v-am spus este vorba ca hotararea data pe ordonata presedintiala ar influenta in mica-mare masura eventuala hotarare a instantei din fond...vax! dar in cazul dvs. nu cred ca se pune problema deoarece dvs. detineti un titlu de proprietate, chiriasul doar un contr. de inchiriere pe care oricum nu si l-a respectat.

Eu una sunt tare curioasa daca vi se va admite ordonanta deoarece daca ar fi sa ne gandim logic: de ce nu? pai cum sa stau eu domn'le ani de zile pana se termina un proces cand situatia e clara si sunt si proprietar si ma si pagubeste chirisul caruia cu buna-credinta i-am inchiriat ce i-am inchiriat?? adica dreptul de proprietate ocrotit pein Constitutie unde e?? :-/
:duh:

puteti vb. toate astea si cu avocatul, poate va sfatuiti impreuna. eu una asa vad o intelegere intre avocat si client dar ma rog..probabil intr-o lume ideala.

numai bine!
Dar daca ii trimit o notificare chiriasului ca sa vina sa isi ia lucrurile, iar apoi, presupunind ca nu se sinchiseste nici de asta, deschid usa in prezenta martorilor, fac un proces verbal cu toate lucrurile gasite si apoi le mut intr-un depozit la subsol, nu rezolv problema mai simplu?
Schimbati si usa.In cel mai rau caz va poate depune plangere pentru violare de domiciliu dar trebuie sa dovedeasca intentia dvs.pt. aceasta infractiune.

Alte discuții în legătură

Proprietar cu chiriasi rai platnici dobondigabriela dobondigabriela Buna ziua! In octomrie 2010 am inchiriat un apartament pe baza unui contract de inchiriere cu martor. Din luna mai 2011 chiriasii nu mi-au achitat chiria si au ... (vezi toată discuția)
Interpretare clauza contract inchiriere (pact comisoriu) mata2 mata2 Am un contract de inchiriere cu o Societate Comerciala . La art.13 alin 3 si 4 se stipuleaza asa : \"Daca chiriasul nu plateste chiria sau orice alta ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)