Am si eu o intrebare. Am primit o hotarare de divort definitiva si executorie fara termen de executare. Ce trebuie sa fac pentru a o legaliza? Mentionez faptul ca din anumite motive nu pot relua legatura cu avocata.
Va multumesc. Si mie imi folosesc aceste informatii.
As dori daca se poate o ulterioara lamurire.
Legalizarea se face la judecatoria emitenta a hotararii. Trebuie sa merg personal sau poate merge si altcineva in locul meu?
Altcineva merge cu procura sau merge avocatul... Dar va costa si procura si avoctaul, depinde de cat e de important pentru dv.
Cu referire la prima intrebare, hotararea nu e executorie, altfel nu ar necesita legalizare. E definitiva si irevocabila adica. Apoi, depinde la ce doriti sa o folositi, caci daca doriti recuperarea cheltuielilor de judecata da, aveti nevoie de investire cu formula executorie... nu stiu de unde au concluzionat colegii ca stiu ei la ce o folositi dv...
Astfel, in functie de destinatia hotararii, uneori e nevoie de ea legalizata, alteori si investita...
Ce trebuie sa fac?
danyela78
buna ziua
divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)