avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna! sintem 3 frati ,parinti decedati amindoi,avem doua pozitii doua case ,o casa este trecuta in cartea funinciara pe toti trei frati .una este trecuta pe parintii decedati ,. 2 ha pamint ,1 ha padure ,parintii sint decedati de 8 ani . Ce am putea face in situatia asta,mai ales caci fratele mai mare sustine caci totul este al lui deoarece are actele dupa toate cele mentionate mai sus si certificatele de deces ale parintilor , si nu a lasat nimic nici unuia dintre noi
VA MULTUMESC
Buna seara!
Trebuie sa initiati o actiune civila avand ca obiect dezbaterea succesiunii dupa parinti. Actiunea se va depune la judecatoria competenta in functie de ultimul domiciliu al defunctilor. Trebuie ca actiunea sa fie formulata impotriva fratelui d-voastra, sa cereti impartirea in cote egale a mostenirii . Parerea mea este sa consultati un avocat care va poate spune mai multe, punandu-i la dispozitie inscrisuri din care sa rezulte relatia de rudenie cu defunctii, certificatele de deces si bunurile care au apartinut parintilor decedati.

Succes!
Abia dupa ce incercati medierea la notariat, caci actiunea adresata direct instantei va fi respinsa ca lipsita de interes , si veti pierde taxa de timbru de 3% din valoare bunurilor- Lg. 202/2010, Lg. 36/1995
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
@avvalentina

Art 109. c.proc.civ.
La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cu privire la verificarea evidenţelor succesorale .

Nu exista nicio dispozitie legala care sa OBLIGE partea la ceea ce ati scris dvs. mai sus =

avvalentina a scris:

Abia dupa ce incercati medierea la notariat,


Este necesara incheierea de verificare a evidentelor succesorale si nu "medierea la notariat".


Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
romascanu, moderator
Potrivit prevederilor art. 8 lit. « c » din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici şi activitãţii notariale, procedura succesoralã notarialã, intrã în competenţa notarilor publici, regulile concrete aplicabile procedurii, fiind prevãzute în art. 68-88 din acest act normativ şi în art. 72-87 din Regulamentul de punere în aplicare a Legii nr. 36/1995, aprobat prin Ordinul M.J. nr. 710/1995.
Drept urmare ,evitarea procedurii notariale fara motiv, duce la respingerea actiunii ca lispsita de interes.
romascanu a scris:
Este necesara incheierea de verificare a evidentelor succesorale si nu "medierea la notariat".


Ce este aceea "mediere" la notariat? Sa nu-i suparam pe colegii nostri mediatori.

Notarul public poate suspenda in acest caz, procedura succesorala in baza art. 78 litera b din Legea 36/1995.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar

Alte discuții în legătură

Succesiune .notar sau instanta Mirel1 Mirel1 Suntem 3 frati , tata a murit in 2003 iar mama acum 2 saptamani. Dupa decesul tatalui nu s-a facut nici o succesiune. Cum trebuie procedat acum , mentionez ... (vezi toată discuția)
Schimbare notar ymke ymke Bna seara, In urma decesului sotului, am dezbatut succesiunea doar pt partea de actiuni detinuta la o societate comerciala. Dupa ce am reusit deblocarea ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura succesorala olarasu ileana olarasu ileana Buna ziua! Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de ... (vezi toată discuția)