avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce lege imi interzice mie sa nu ma urc in lift cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce lege imi interzice mie sa nu ma urc in lift cu cainele meu?

De maine incolo,eu numai am dreptul sa mai ma urc in lift cu catelul meu,decit numai pe scari,datorita conducerii asociatiei,pe care inca nu au dezbatuto pina acum la nicio sedinta de bloc.Doar mi s-a transmis acest mesaj mie,si o altei persoane din bloc,ca numai avem voie sa coborim sau sa ne urcam in lift,pentru ca au gasit pipi sau un miros urit in lift.Eu doresc pe aceasta cale,ce lege exista intr-o asociatie de bloc,si ce rau poate sa-mi faca,pentru ca sa stiu si eu pe viitor? Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 07:10, 2 Aprilie 2011
Nu exista dispozitie care sa interzica aspectul mentionat de dvs
O astfel de initiativa si practica ,este abuz din partea presedintelui de asociatie de proprietari
Pe de alta parte se impune si pentru detinatorii de animale de companie ,o atentie sporita pentru evitarea situatiilor neplacute
pe afisul lasat in lift scrie asa de doamna administrator scoasa la imprimanta""in atentia detinatorilor de animale,va rugam numai lasati animalele sa urineze in lift,intrucit se creeaza disconfort""semnat conducerea asociatiei(conducere pe care au luato ieri seara in jurul orei 21.30,venind sotia unuia din conducerea asociatiei,la usa administratorei).Iar mai jos scris de mina dupa ceea ce a redactat doamna administrator,scrie""acessul animalelor in lift este interzisa"".Care lege imi impune mie sa nu ma mai urc in lift cu catelul,ci numai pe scari????
Este obligatoriu ca in fiecare lift sa existe instructiunile de folosire afisate. Aceste instructiuni sunt stabilite conform normelor producatorului si ale ISCIR.
Daca in liftul dumneavoastra sunt aceste instructiuni, cititi si o sa vedeti ca in afara de numarul de persoane, de greutatea maxima admisa..., sunt si instructiuni referitoare la copii sub 12 ani, dar si mentiunea foarte clara dar pe care nu prea o bagam in seama ca "liftul serveste exclusiv transportului de persoane" ceea ce inseamna ca numai persoanele au voie in lift si nu animalele. Am vazut si instructiuni afisate pe unele lifturi unde scrie foarte clar, alaturi de "fumatul interzis" si "interzis animalelor".
Aceste instructiuni nu sunt facute de conducerea asociatiei ci, asa cum spuneam sunt afisate de firma care intretine liftul si sunt conforme cu normele producatorului si ale ISCIR-ului.
O sa vedeti aceste instructiuni si la institutii publice, la unele magazine...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
Adriantot, moderator
Inscriptia "....serveste transportului de persoane " se refera la faptul de a nu cara mobilier sau obiecte cu greutate care este peste normele tehnice ale liftului, stiindu-se faptul ca liftul este adeseori utilizat pentru carat marfa.

Pe de alta parte e o prostie chestia cu urinatul in lift pentru ca acel catel o sa urineze pe scari, daca nu o va face in lift.

Ca sa vi se interzica accesul in lift ar trebui sa existe o decizie a comitetului executiv afisata la loc vizibil.

Comentariu
Probabil este un catel de varsta mica care nu are inca reflexul format.
Si, de curiozitate, ce va face daca mergeti cu liftul?
alinacristinescu a scris:

""acessul animalelor in lift este interzisa"".Care lege imi impune mie sa nu ma mai urc in lift cu catelul,ci numai pe scari????


Au perfecta dreptate ,cand precizeaza accesul animalelor in lift interzisa
Era problematic daca interdictia suna accesul animalelor insotitie de om interzisa
In forma redactata accesul animalelor in lift este interzisa,vedeti dvs ca emitentul nu a facut precizari concrete la ce animal se refera ,nu de alta dar mai sunt si cazuri cand bipezii au comportament de patruped...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege imi interzice mie sa nu ma urc in lift cu cainele meu? alinacristinescu alinacristinescu De maine incolo,eu numai am dreptul sa mai ma urc in lift cu catelul meu,decit numai pe scari,datorita conducerii asociatiei,pe care inca nu au dezbatuto pina ... (vezi toată discuția)
Utilizarea liftului pentru transportul bicicletei slykruger slykruger Buna ziua, As vrea sa stiu daca administratorul sau presedintele unei asociatii de locatari imi pot interzice sa folosesc liftul pentru a urca sau cobora ... (vezi toată discuția)
probleme legate de anumite aspecte de coproprietari edy1984 edy1984 buna ziua de curand s-au ivit o discutie contradictorie pe scara noastra si as dori sa aflu diferite pareri si opinii din partea unor persoane care au ... (vezi toată discuția)