avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sint de origine romanca iar sotul este de origine englez,casatoria s-a oficiat in anglia.ultima lui resedinta a fost in romania.el e plecat de 1 an in anglia .vreau sa deschid proces aici in romania, iar el nu este deacord cu divortul.mentionez ca nu avem bunuri in comun sau copii.ce se intimpla daca el nu este informat prin scrisoare ca eu dau divort? daca se trimite o scrisoare de instiintare la domiciliul lui din anglia si el nu vrea sa le accepte, si nu recunoaste ca sta acolo sau nu este el...cum procedeaza judecatoria din romania? poate da divortul si in lipsa lui?si autoritatile de acolo ar recunoaste certificatul de divort din romania(in lipsa lui), deci nu stiu care ar fi calea mai potrivita si usoara pt. acest divort,gindul imi este daca as obtine certificatul de divort (in lipsa lui)sa fie recunoscut si in anglia.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:53, 2 Aprilie 2011
Casatoria incheiata in Marea Britanie a fost transcrisa si in Romania ?
casasatoria nu a fost transcrisa in romania.
Puteti divorta in tara, insa inainte de a formula actiunea de divort, este necesara transcrierea certificatului de casatorie in Romania.
Detalii despre transcrierea certificatului aveti aici:
[ link extern ]
Dupa efectuarea transcrierii, puteti promova actiunea de divort.
Nu este important daca este de acord sau nu actiunea de divort si nici daca se prezinta sau nu, ceea ce este important este ca procedura de citare sa fie legal indeplinita si sa probati motivele de divort.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort offsetman offsetman buna ziua, Am o intrebare legat de un divort: doua persoane pot divorta in romania daca ele sunt casatorite in germania? sotia este romanca si sotul german. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere fara prezenta tatalui SadSad SadSad Sunt intr-o situatie mai dificila. Locuiesc de aproape 5 ani in Anglia dar vreau sa ma intorc acasa doar eu si copilul meu de 2 ani si 8 luni. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Mama romanca ,tatal englez ,copil englez marilena87 marilena87 Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru va rog frumos,sunt intr-o relatie de 7 ani cu un cetatean englez,eu romanca si locuim in anglia, nu ... (vezi toată discuția)