Salut , am si o problema , am fost lovit de cineva care avea asigurare la euroins , mi-am reparat masina in baza dosarului de dauna cu accept de plata cu tot si cu dosar inchis adica doar plata mai trebuie facuta de care asigurator serviceul , totusi plata nu a fost facuta si service ma cheama pe mine la convocare la conciliere , si ca eu sa platesc suma ptr reparati , au o factura pe numele meu dar scrie de asigurator pe ea , si daca nu platesc o sa ma dea in judecata pe mine nu pe asigurator , eu de ce am picat la mijloc?
Si mie imi este cunoscut un caz asemanator. Insa, consider ca raspunsurile pe tema propusa trebuie sa se axeze pe modalitatile ce trebuie intreprinse inainte de a se ajunge in instanta. In acest moment e important sa se intreprinda o actiune nu dupa ce este chemat in instanta (si eventual sa stea linistit ca are nu stiu ce acord de plata al asiguratorului). S-au inmultit cazurile in care o persoana fizica repara masina la service, banii se apoba intr-o perioada de timp data (daca se aproba) si omul este pus in situatia de a plati bani din buzunar (dupa ce plateste rca/casco) ca sa nu fie dat in judecata. Intrebarea cred ca ar trebui reformulata: Ce demers legal se poate face pana la momentul cand ma da in judecata service-ul ?
In baza notificarii primite de la service, formulati o convocare la conciliere catre firma de asigurari, in care ii solicitati sa faca plata sumei si anexati in copie factura trimisa de service. Daca veti ajunge la instanta veti chema in garantie asiguratorul dvs. RCA. E bine sa angajati un avocat care stie ce are de facut !