avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTUL DE A LOCUI IN ACEEASI CASA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTUL DE A LOCUI IN ACEEASI CASA

santem divortati din decembrie 2010 si nici unul dintre noi nu a cerut partajul bunurilor,dar fosta nevasta care are incredintati copiii ma da afara tot timpul pe motiv ca suntem divortati si eu nu am dreptul sa stau in casa,care a fost cumparata in timpul casatoriei. ARE ACEST DREPT?
:O
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:45, 2 Aprilie 2011
nu, nu are acest drept (ii puteti face plangere pt tulburare de posesie). daca nu ii convine sa stati impreuna va trebui sa ceara partajul bunului, va despagubeste pt cota dvs si ramane cu ap.
ar fi bine sa va intelegeti pt un partaj pe cale amiabila pe care il puteti face si la notar
Cata vreme imobilul nu a fost partajat, aveti drepturi egale de folosinta a acestuia in calitate de coproprietar.
Aveti posibilitatea sa rezolvati aceasta situatie conflictuala fie pe calea partajului voluntar incheiat la notariat, fie pe cale judecatoreasca prin formularea unei actiuni de partaj de bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj?? succesiune?? Tina Hoza Tina Hoza #-oDupa divort nu am facut partaj si fostul sot a decedat dupa 2 ani. Nu am facut nici succesiune. Aveam un ap. cumparat cu un credit imobiliar. In timpul ... (vezi toată discuția)
Interzicere (restrictie) acces concubin in locuinta comuna Madriannn Madriannn Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %) Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)