avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj?? succesiune??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj?? succesiune??

#-oDupa divort nu am facut partaj si fostul sot a decedat dupa 2 ani. Nu am facut nici succesiune. Aveam un ap. cumparat cu un credit imobiliar. In timpul casatoriei am plati impreuna 6 ani creditul. Dupa divort sidupa decesul lui am platit singura creditul inca 15 ani, pina la achitarea integrala a acestuia. Acum vreu sa fac intabulare pe apartamnet. El avand copii si din alta casatorie, acestia ce drepturi au? Va multumesc.
Copiii din cealalta casatorie au aceleasi drepturi ca si copiii din casatoria cu dv. Dumneavoastra aveti dreptul la o cota de 1/4 din bunurile defunctului iar copiii impreuna la restul de 3/4 (care se imparte intre ei in fucntie de nr lor).
Trebuie sa ajungeti la o intelegere cu ei, in masura in care mai exista si alte bunuri de impartit, si sa rezolvati situatia pe cale amiabila. In orice caz trebuie sa dezbateti succesiunea si sa faceti partajul (voluntar, la notar, iar daca nu va intelegeti prin intermediul instantei de judecata)

Av. Julia Watkins

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nmbcatega nmbcatega Daca toata masa succesorala a apartinut tatalui inainte de realizarea casatoriei legale cu mama! adica terenul casei si casa propiu zisa sunt cumparate si ... (vezi toată discuția)
Succesiune geo_cul geo_cul buna ziua. numele meu este george muntean si sunt din deva. am o intrebare sau mai de graba o rugaminte: tatal meu a decedat indecembrie 2008 avind ultimul ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori, partaj marisus marisus doresc sa divortez din cauza neintelegerilor,avem doi copii 13 si 9 ani ,locuim intr-un apartament la care mai avem rate de achitat la banca,sotia nu doreste ... (vezi toată discuția)