avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale gaj bancar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

gaj bancar

Buna ziua.
Am vandut un autoturism gajat la banca(inscris in arhiva electronica) dar sant cu platile la zi si voi plati in continuare ratele bancare ptr.care a fost facut gajul cu autoturismul.Intrebarea mea este ;care sant urmarile acestui fapt si daca pe viitorul proprietar al afecteaza in vreun fel inscrierea in arhiva electronica?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:22, 3 Aprilie 2011
teoretic. daca bunul respectiv era gajat in favoarea unei banci, ar fi trebuit sa aveti si acceptul bancii.se facea practic o novatie.
singura problem,a care poate interveni ar fi ca noul proprietar,daca nua fost in tema cu gajuul asupra autoturismului, poate solicita rezolutiunea respectivului contract.De asemenea, banca poate sa dispuna acelasi lucru.totul depinde de modul incare vor decurge platile in continuare.daca sunt facute la zi, posibil sa nu existe nici o urmare-in fond, banca doreste sa isi recupereze creditul acordat, nu sa ramana in brate cu bunul.
nu cred ca ati vandut autovehiculul cu acte in regula,
banca trebuia sa-si dea acceptul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina gajata electronic amanetata aris77 aris77 buna, avem o masina luata prin credit de la brd, deci gajata in arhiva electronica, in talon fiind trecuta eu ca proprietar . Acum ceva timp sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator rzprox rzprox se poate aplica sechestu asupra unui bun mobil (autoturism), apartinind unui cumparator de buna credinta, bunul mobil fiind gajat pentru un imprumut bancar ... (vezi toată discuția)
Vanzarea masinii achizitionate prin credit bancar ana cata ana cata pot vinde masina care este achizitionta prin credit bancar?contractul este de garantie reala mobiliara de ce banca a solicitat o copie de pe cartea de ... (vezi toată discuția)