buna ziua, bunica mea are un teren din 1976 pe care l-a primit in folosinta, cum poate dobandi dreptul de proprietate asupra terenului, in baza lg 18?daca da prin ce actiune?multumesc mult.
Depinde ce inseamna l-a primit in folosinta ... daca vorbim de un teren agricol pe care l-a primit ca lot in folosinta atunci acest teren va fi retrocedat vechiului proprietar.
Daca vorbim de o atribuire de teren pentru edificarea gospodariei atunci i se poate constitui dreptul de proprietate in temeiul legii 18/1991, sens in care va trebui sa se adreseze cu o cerere Comisiei locale, cerere la care va anexa autorizatiile de construire pentru cladiri si eventual imprejmuire la limita de proprietate, certificat de atestare fiscala privind plata taxelor si impozitelor locale, declaratii de recunoastere a limitelor proprietatii de la vecinii terenului, acte de stare civila. Cererea se discuta in Consiliul local si daca e intemeiata se emite o hotarare prin care se propune constituirea dreptului de proprietate pentru terenul categoria curti constructii detinut iar documentatia se trimite Prefectului judetului pentru emitere ordin si apoi titlu de proprietate.
Uzucapiune??
wdy77
Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)