avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune??

Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ca terenul l-a primit de la CAP si nu stiu care sunt pasii de urmat tinand cont ca il are in folosinta de mai mult de 45 de ani....va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:52, 2 Mai 2011
Ce inseamna lot in folosinta? Teren arabil sau teren ocupat de constructii?
Cand l-a primit de la CAP a primit vreun act care dovedeste aceasta predare?
Daca e teren ocupat de constructii si a fost primit de la CAP in vederea edificarii gospodariei atunci trebuie sa mearga la Comisia locala si sa solicite sa i se constituie dreptul de proprietate asupra terenului aferent constructiilor edificate.
Daca vorbim de lor in folosinta teren arabil, acesta potrivit legii ar trebui sa fie retrocedat vechiului proprietar daca acesta l-a cerut.
Bunica ar trebui sa mearga la primarie si sa vada acolo ce e de facut.
este vorba de un teren arabil care prelungeste curtea bunicii nu exista un vechi proprietar si la primit acum 40 de ani cu acte, exista si chitante cum ca s-au achitat taxele in fiecare an pentru lot...
Mergeti la Primarie pentru emiterea Ordinului Prefectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18? eu_craciun eu_craciun buna ziua, bunica mea are un teren din 1976 pe care l-a primit in folosinta, cum poate dobandi dreptul de proprietate asupra terenului, in baza lg 18?daca da ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)
Succesiune fără acte pe casă Monnika Monnika Doresc sa fac succesiunea după tatăl meu. Acesta nu a deținut nimic pe numele lui, dar casa a fost construita de familie și el a trăit acolo 50 de ani. A ... (vezi toată discuția)