1 custodia copilului
2 pensia alimentara
eu am custodia copilului si beneficiez si de pensia alim.
recasatorindu-ma cu fostul, tatal copilului, se modifica ceva?
o sa LOCUIM IMPREUNA, DA , insa daca legea mi-a incredintat copilul, adica judecatorul, si mi-a atribuit si o pensie alimentara.
simplul fapt ca ne casatorim inlatura acestea?
daca ma casatoream cu altul ???
Nu se considera ca el a pierdut niste drepturi?
in cazul unui nou divort se reia aceeasi polologhie?
incredintare minor, pensie... etc?
Căsătoria dv. cu fostul soţ, tatăl copilului, va înlătura toate dispoziţiile hotărârii de divorţ. Nu puteţi locui împreună şi obliga să plătească pensia de întreţinere în favoarea minorului de care vă ocupaţi amândoi... Dacă nu doreaţi să se schimbe aceste lucruri, de ce v-aţi mai căsătorit? Puteaţi rămâne împreună fără să vă mai căsătoriţi...
Dacă, veţi divorţa din nou, situaţia se va repeta: acţiune de divorţ, păstrarea numelui sau nu, încredinţarea minorului, pensie de întreţinere...
Dacă v-aţi fi căsătorit cu altul, situaţia rămânea neschimbată în ceea ce-l priveşte pe fostul soţ. ;)
Prin incheierea casatoriei , viitorii soti consimt sa li se aplice regimul legal al casatoriei , fara a avea posibilitatea de a-l modifica .
Partile pot decide numai ca dispozitiile legale care stabilesc statutul legal al casatoriei sa li se aplice sau nu , fara posibilitatea de a le modifica .
Prin incheierea casatoriei reglementarea legala privind casatoria devine aplicabila (titlul 1 c. Fam ) si ramane valabila pana ce aceasta se desface prin divort .
Hotararea obtinuta in urma divortului isi produce efectele numai fata de situatia juridica in contextul careia a fost pronuntata ( s-a solicitat stabilirea unor raporturi juridice permise de lege doar in contextul desfacerii casatoriei prin divort : - stabilirea situatiei legale a minorului si a raporturilor patrimoniale ).
Pastrearea efectelor hotararii pronuntate ca urmare a desfacerii casatoriei prin divort ar duce si la incalcarea principiului egalitatii sotilor - efect al casatoriei - astfel cum este recunoscut in dreptul romanesc .
Divort cum procedez
magdav
Buna ziua
In situatia in care doresc sa cer divortul,cu doi copii minori, casatoria dureaza de 6 ani, cum procedez? Mentionez ca nu exista bunuri comune, din ... (vezi toată discuția)