avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor

Revin la mesajul meu de azi-dim cu urmatoarele precizari:tatal meu a decedat acum 4 ani.Despartit de mama mea,s-a recasatorit,a mai avut o fiica,pe numele careia a lasat apartamentul din Bucuresti.Eu nici macar nu am fost anuntata de decesul lui.As vrea sa stiu cum pot afla daca exista un certificat de mostenitor ,la care eu nu am fost parte si,daca mai exista si alte bunuri la masa succesorala la care as avea si eu dreptul in calitate de fiica legitima.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:37, 14 Iunie 2008
In ceea ce priveste daca s-a deschis sau nu succesiunea dupa tatal dvs va puteti adresa Camerei Notarilor Publici in a carei raza a avut ultimul domiciliu tatal dvs.
Daca a avut ultimul domiciliu in Bucuresti, va puteti adresa Camerei Notarilor Publici Bucuresti care are sediul in str.Icoanei nr.21, sect.2. - vedeti si [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dacă tatăl dv. a decedat şi nu aţi fost înştiinţată, dezbaterea succesorală având loc fără a fi citată şi dv. în calitate de descendent al defunctului, moştenitor rezervatar, expirând termenul de 6 luni de zile de la data decesului tatălui, veţi introduce o acţiune în instanţă pentru anularea parţială a certificatelor de moştenitor emise de notar, solicitând şi repunerea în termenul de opţiune succesorală arătând în concret motivul de forţă majoră care v-a împiedicat să aflaţi despre deces.
Dacă tatăl dv. nu a înstrăinat averea sa în timpul vieţii, asupra acestei averi veţi avea şi dv. dreptul, astfel că se vor lua în considerare toate bunurile existente în patrimoniul defunctului la data decesului său şi nu cele care mai există în prezent. Luaţi obligatoriu legătura cu un avocat pentru a nu fi prejudiciată prin neefectuarea unor proceduri în anumite termene.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune marianbica marianbica Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru. In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)
Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanescu catalin stanescu catalin tatal meu a decedat anul trecut in municipiul Ploiesti,nu am mai avut o relatie apropiata datorita \"domnei\" cu care s-a recasatorit,doresc sa stiu daca a ... (vezi toată discuția)