avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... masina avariata intr un carambol
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

masina avariata intr un carambol

ce trebuie sa fac daca am fost implicata intr un carambol si am bara spate sparta.......soferul care a provocat accidentul era baut........asigurare de Bulgaria......nici nu stiu daca e valabila ........am dat declaratii la politie.......soferul are dost ptr.sar penal......eu nu stiu ce sa fac.......am scos deviz de reparatii de la service ca asa mi a cerut politistul care se ocupa de caz.......Acum,eu ce mai am de facut......multumesc anticipat ptr. sfaturi
Cel mai recent răspuns: Cristina Oros , Avocat 20:59, 3 Aprilie 2011
Reparati masina si urmariti cursul cercetarii si urmaririi penale. Constituitive in procesul penal parte "civila vatamata"si, depuneti la dosar toate cheltuielile avansate de d-voastra cu reparatia masinii, si totoodata solicitati si actualizarea sumei solicitate pana la lichidarea prejudiciului.Bafta..
va constituiti parte civila. Avand in vedere ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice polita de asigurare nu se aplica
TDorina a scris:

Avand in vedere ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice polita de asigurare nu se aplica

Interventie moderator:
Chiar sunteti atat de sigura pentru aceasta afirmatieMai bine abtineti-va de la asemenea afirmatii pe care nu vi-le-a solicitat nimeni!:stunned:
Polita RCA acopera despagubirile catre pagubit, chiar daca asiguratorul va recupera sumele platite, de la asiguratul care a fost sub influenta alcoolului atunci cand a savarsit accidentul.
Politele intocmite in Bulgaria prevad acest lucru.
In toata Europa politele RCA despagubesc evenimentele care sunt produse din vina celor care le detin urmand ca apoi daca asiguratul lor a condus in stare de ebrietate sa recupereze de la el dauna platita. Acum dv puteti sa va reparati masina fie din buzunar fie pe CASCO daca aveti si sa va constituiti parte civila in procesul ce se va declansa, sau puteti sa mergeti la reprezentantul din Romania al asiguratorului RCA Bulgar sa deschideti dosar si sa reparati masina prin asiguratorul respectiv. Va dura ceva pt ca se va cere confirmarea politei din Bulgaria de catre reprezentantii din Romania si aici se lungeste treaba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)
Recuperare dauna totala rca Gelu-1 Gelu-1 Evenimentul s-a produs in felul urmator. Eu circulam regulamentar pe un drum cu o banda pe sens si se mergea in coloana fiind aglomeratie. In fata mea mergea ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)